Fondoten,

Make Up For Ever 4K Ultra HD Fondoten İncelemesi

10:37 chunlibeauty 8 Comments

Make Up For Ever 'ın son zamanlarda ses getiren ve çokça merak edilen Ultra HD serisini ben de uzun süredir deneyimliyordum. Yazacaklarımdan iyice emin olduğum için bugün sizlerle likit fondotenin detaylarını paylaşmak istedim. 

Ultra HD çıkmadan önce normal HD 'sinin cildime uymadığını bu sebeple onun yerine Face&Body fondotenini kullandığımı şu yazımda belirtmiştim. 


HD serisi kuru ciltlere uymuyordu ama yeni çıkan Ultra HD serisi kuru ciltlere daha iyi oturuyor ve cildi canlı gösteriyor deniliyordu. Bu sebeple yenisini denemek istedim.

Öncelikle Ultra HD  denmesinin nedeni  4K çözünürlükteki görüntülerde yokmuş gibi görünmesinden kaynaklanıyor. Dolayısıyla bu incecik yapısı nedeniyle günlük kullanımda da yüzde varla yok arası durup cildi bütünlemeyi hedef alıyor.
Ultra HD serisinin bir önceki versiyondan en önemli farklı kuru ciltlere de oturabilmesi ve  daha ince yapıya sahip olması diyebilirim.

Deneyimlediğim kadarı ile +/- lerini madde madde sıralamak istiyorum.

* Kuru&karma cildime bir önceki versiyondan daha iyi oturdu. Cildinizde pullanma kabuklanma varsa topaklanma yaşayabilirsiniz. Bu sebeple öncesinde cildinizi iyice neme doyurmalısınız. 
* Cilde doğal bir aydınlık vermesi benim gibi canlı cilt duruşunu sevenler için +1. Ancak cildiniz karma veya yağlı ise bu canlı&hafif parlaklık veren görüntü ilerleyen saatlerde cildinizin doğal yağlanması ile birlikte sizi rahatsız edebilir.
* HD fondotenin kapatıcılığı  daha yüksekti. Ultra HD serisinde kapatıcılık daha az. Ancak çok ince yapıya sahip olmasından dolayı bir kaç kat uygulama yaparak kapatıcılığı arttırabiliyoruz.   Ben de ilk katı tüm yüzüme yaydıktan sonra 2. katı sadece lokal olarak sorunlu bölgelerin üzerine uyguluyorum.
* Tüm yüz için bir pompa yeterli. Cildim kapansın bol bol süreyim mantığı ile fazla ürünle tek seferde uygulama yaparsanız muhtemelen üründen memnun kalmazsınız. Bu sebeple ilk katı tek pompa ürün ile yedirin. Ardından kapatıcılığını arttırmak istediğiniz yerlerin üzerinden az miktarda ürünle geçin.
* Ultra HD fondöteni uygulamak için parmaklarınızı ya da sık kıllı bir fırçayı kullanmanızı tavsiye ederim. Çok ince yapıda olduğu için süngerlerle istediğiniz verimi alamazsınız.

* Ultra HD serisine yeni renkler eklenerek yelpazeyi genişletmişler. 40 farklı tonu var. 
*Renk tonlarının başında R ve Y  harfleri var.  R/Red Kırmızı ve Pembe tonlular için, Y/Yellow yani sarı tonlu ciltlere uygun.
Benim rengim Y225. Biraz açık renk tercih ettim çünkü kontür uygulaması yaptığım için aydınlık bir zemin oluştursun istedim.


*Sonuç olarak ince yapısını ve cildimdeki duruşunu sevdim. Bir de bu ürünün stick versiyonu çıktı. Kapatıcılığı daha fazla. Onun da detaylarını ilerleyen günlerde yazacağım.
Fiyatı: 122TL

MAKE UP FOR EVER ürünlerini kendi mağazalarından, Sephoralardan ya da  Online olarak Makyaj Trendi sitesinden temin edebilirsiniz. 

Benzer Yazılarım

8 yorum:

  1. Çok denemek isterdim bu ürünü merak ediyorum, ellerine sağlık canım yazı için,

    YanıtlaSil
  2. Bu ürünü hangi fırça ile yüzünüze uyguladığınızı sorabilir miyim?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Makeupforever 112 nolu fırçayı tercih ediyorum genelde :)

      Sil
  3. Hangi fırçayı kullanıyorsun?

    YanıtlaSil
  4. Hangi fırçayı kullanıyorsun?

    YanıtlaSil
  5. Ben de gecen gun aldim bu urunu keske senin bu yazini okusaydim. Snapte de paylastim kapaticiligi neredeyse hic yok ve asiri parlak geldi bana. Iki kat bile uygulasam sorunlu yere yine de olmadi. Urban decay'in fondotenini denedin mi

    YanıtlaSil
  6. Bloğumda ödüllü blog keşif etkinliği var ayrıca bir de ufak bir hediyesi olan çekilişim var beklerim sevgiler :)

    YanıtlaSil

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara