M.A.C,

MAC Prep+Prime ve Smashbox Photo Finish Primer

10:47 chunlibeauty 19 Comments

Makyaj bazLarı son zamanlarda baya popüler olan ürünlerden oldu :) Eskiden öylemiydi bi fondöten bi allık yetiyordu :) Şimdilerde  Fondötenlerin ciltte uzun süreli kalıcılıgını arttıran, Ciltteki acık gözeneklerin görüntüsünü hafifleten bu makyaj bazları benimde favorilerim arasına girmeyi başardı :) İlk Önce MAC  Prep+Prime ile başladım.. Kremsi yapısı başta oldukca güzel gelmişti.. Cildimde herhangi bir sıkıntıda yaratmadı.. Üstelik SPF li olmasıda cok işime yaradı.. Ancak kullandıkca yapısında bir tuhaflık olmaya başladı tüpü sıkarken sulu bir karışım cıkıyordu acaba ürünüm bozukmu filan derken ufak caplı araştırmamla bu tarz sıkıntıyı herkesin yaşamış oldugunu farkettim o yüzden kullanmaya devam ettim.. Acık gözenekleri hafifletip cilte hoş bir görüntü kazandırıyordu.. Genel olarak başarılı ve güzel bir ürün
MAC Prep Prime Görüntüsü;
 
Smashbox Photo Finish Primer'ide Shewolf sayesinde denedim sonra da kendime aldım :)
Yapısı çok güzel. Yumşak kadifemsi bir cilt yaratıyor..  Bu bazı uyguladıktan sonra fondöten sürmek oldukca zevkli oluyor..
 Genelde pompalı ürünler tercihimdir.. MAC gibi tüpte olmaması bence daha güzel.. O yüzden MAC ten daha cok sevdim. Ama yağlı ciltler için hiç uygun bir primer değil, cildiniz yağlıysa light versiyonunu kullanmanızı tavsiye ederim.
Smashbox Photo Finish Primer Görüntüsü
Siz hangi Primeri kullanıyorsunuz? Yada bu ürünler hakkındaki fikirleriniz nelerdir??

Benzer Yazılarım

19 yorum:

  1. Ben hiç baz kullanmadım sanki böyle yüzüme ağırlık vericekmiş ya da uzun süreli kullanımda cildimi bozucakmış gibi hissediyordum hep. Çok denemek istiyorum sence böyle bişeyle karşılaşırmıyım?

    YanıtlaSil
  2. Bende hergün kullanmıyorum canım ama makyajımın daha güzelmesini istedigim günlerde kullanmayı tercih ediyorum :) senin cildin oldukca güzel görünüyor fazla ürünle yormaya gerek yok bence :) ama günlük olarak güneş koruyucusu filan kullanıyorsan onun yerine bunlarıda kullanabilirsin bir taşla iki kuş vurmak gibi olur :)

    YanıtlaSil
  3. Süpper o zaman alıyorum ben bundan :)

    YanıtlaSil
  4. her zaman dedigim gibi denemeden sakın alma :) mutlaka dene sonradan üzülürsen kendimi kötü hissederim..

    YanıtlaSil
  5. aslında baz başta fazlalık bi ürün gibi görünüyor ama bir bakıma gerekli sonuçta yaptığımız makyajın dayanıklılığını ve daha iyi görünmesi adına tamamlayıcı bir faktör, bilgi için teşekkürler chunlicim, pompalı olması tüp olmasından daha iyi bencede ;)

    YanıtlaSil
  6. Baz olayını çoğu kimse bilmiyor malesef...
    Şöyle bi deneme yapın derim ben burdan .. elinizin bir kenarına baz sürün ;pudranızı ya da fondötenizini bu bazın üzerine uygulayın.. bi de sadece tene direk uygulayın farkı o şekilde anlicaksınız zaten...
    ben smashbox'ın üzerine tanımıyorum şu anda.. makyaj yapmasamda sürüom pofuduk pofuduk :)
    balımm mcks :)

    YanıtlaSil
  7. Benimde en çok sevdiğim ürünler arasındadır primerler, aydınlatıcılar ve bazlar.Çok önem veriyorum ben.Fondoten veya pudra kullanmasam bile primeri tek başına kullanıyorum.Cildi bana göre daha sağlıklı canlı gösteriyor.
    Önceleri clarins kullanmıştım.Yapısı kadife gibi çok hoşuma gitmişti.Kırmızı minik
    bir kutusu vardı.
    Este lauder spotlight kullanmıştım.Fakat ona ne kötü diyebilirim nede iyi.Orta karar.
    Smashbox mor olan vardı.Deneme boyu kullanmıştım.Çok hoşuma gitmişti.Silikonlu olması çok güzel.Ama birdahaki gidişimde bulamamıştım.
    Sephoranınkini kullandım beyaz tüpteki oda ortalama idi.Çok bir aman aman sevmedim.
    Bu aralar the body shop kullanıyorum.Güzel aslında tam bir primermi? bilemiyorum ama ben aydınlatıcı olarak çok rahat kullanıyorum ve seviyorum.
    Benefit moon beam kullanıyorum.Fakat high beam daha güzel diyorlar.Henüz kullanamadım.Bilemiyorum.Birde almak isteyip bir türlü nasip olmayan guerlain divinora idi sanırsam.İçinde saf altın parçacıklı olan.Aklımda o kalmıştı.

    YanıtlaSil
  8. ben hiç baz kullanmadım şimdiye kadar. geçen yıl göz için bi far bazı aldım coastal scents'ten ama geçen gün ilk kez sürdüm bozuldu mu yoksa o kendi kıvamı mı bilemedim :S

    YanıtlaSil
  9. Bende sen ve shewolfda bu primeri gördüğümden beri deneyip hoşuma giderse almak istiyorum. Ama hala gidemedim :) Ben şu anda Sephora'nın Smoothing Primer ını kullanıyorum.Oda primerlara merakımdan almıştım. Sürünce kadife gibi yapıo.üzerine fondoten sürmek keyifli oluyo ama ben smashbox kadar performanslı oldugunu düşünmüorum. Orta karar bi primer bu sephora. En kısa zamanda Smashboxu almam lazım :)

    YanıtlaSil
  10. güle güle kullan canım. bişi sorcam Smashbox'ı nekadara aldın sen?

    YanıtlaSil
  11. Smashbox primeri bende ilk kez bugün denedim. Çok memnun kaldım. Kesinlikle fondötenim çok daha fazla dayanıyor.Primer gereksiz diyenlerdendim ama fikrim değişti.

    YanıtlaSil
  12. ŞIKELLA :) sende baya marka kullanmışsın deneyimlisin bu konuda demekki :) ben smashboxu sevdim

    Hülya :) bilemiyorum valla coastalın hic bir ürününü kullanmadımm

    SWL :) umarım memnun kalırsın canım her zaman dedigim gibi denemeden almayın :)

    anqel. canım biz yurtdısı sitesinden aldık yanında bir kac sey daha aldıgım icin net fiyatı hatırlamıyorum ama en fazla 50 lira vermisizdir :)

    Zewzeq :) demekki primerler işe yarıyor :) gerci senin cildin cok güzel o lensleride takmıyormusun off off!! koleksiyoncu gibisin :)

    YanıtlaSil
  13. Smashbox primeri Shewolf'ta sen de bu kadar beğendiğinize göre kesin deneyeceğim. Göz bazı olarak yeni yeni Urban Decay'e geçtim. Söylendiği kadar mükemmelmiş gerçekten mutlaka edinin...

    YanıtlaSil
  14. ben normalde fondoten kullanmıyorum cnm, acaba bunu pudra altına uygularsam da kalıcılık aynı şekilde artar mı? ya da mesela gözeneklerim gayet kapalı şu an ama bu, slikon içerdigi için agır gelip zamanla açılmasına neden olur mu? tabiiki kişiden kişiye değişiyor o yüzden net bi cvp veremezsin ama işte insan sorularına bilenlerden cvp bekliyor hehe :)

    YanıtlaSil
  15. nilgün canım aldınmı bilmiyorum ama sivilcelenmeye yatkın bir cildin varsa tavsiye etmem cünkü bazı arkadaslarda sivilce cıkartmıs ama öyle bir sorunun yoksa yapısını ben cok sewdim :) tavsiye ederim

    cicibebe tatlım ztn cildinde gözenek yok bisi oldukca duru :) özel günlerde kullanmak icin istiyorsan birsey diyemem ama onun dışında o kadar ürünle cildini yorma :) Makyaja baslamadan once fix sık yeter :)

    YanıtlaSil
  16. canım mrb ben bu ürünü sevilde gördüm ve blogger arkadaşlar kullanmışmı derken bu konuda en yetkili sizlerde olduğunu gördüm sürülmüş halinin resmi varmı acaba canm benim cildim sivilceye yatkın ama Smashbox Primer Light olan ürün sanırım daha uygun olur ? doğrumu düşünüyorum cnm??

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. merhabaalarr :) sivilceye yatkın bir cildin varsa hiç tavsiye etmem.. Silikonlu yapısı güzel olmasına karşın yağlı ciltlerde kusma yapabiliyor.. Light olanı denemedim ama bu ürün kadar başarılı olmadığını duymuştum.. Sen ne amacla bir primer arıyorsun geniş gözenekler icin mi?

      Sil
  17. chunli merhaba,
    bu bazlar gözenekleri genişletiyor diye duymuştum doğru mu?
    bazlar sadece fondöten altına m uygulanabiliyor pudra altına olmuyor mu?
    benim cildim yazın karma yağlı, kışın karma kuru oluyor ama her ikisinde de akşama makyaj yapmamışım gibi geliyorm eve =( sence nasıl br ürün almalıyım? bu arada hafif gözeneklerim de var...

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. bende öyle bir etki yapmadı canım.. Bazlar tek başınada uygulanabilinir makyaj önceside uygulanabilinir hic fark etmiyor canım.. Makyaj bazlarının bir cok cesidi var ve herbiri ayrı soruna care oluyor.. Bence MAC i bir dene genelde en çok o beğeniliyor.. Ama makyajın uzun süreli kalmasını istiyorsan ekstra makyaj sabitleyicisi alman gerekebilir canım

      Sil

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara