Avon,

Saç Bakımında Tercih Ettiğim Ürünler;

15:44 chunlibeauty 11 Comments

Herkese merhabaaa!  Bugün sizlerle rutin saç bakımında hangi ürünleri, nasıl  ve hangi sıklıkta kullanıyorum bol fotoğraflı ve detaylı olarak paylaşacağım;
Öncelikle saçlarımı seven ve onlara gereken özeni fazlasıyla gösteren biriyim.. Şu an ki saç rengim küllü açık kumral.. Sarıdan iyi ki vazgeçmişim dediğim, içinde altın yansımaların olduğu güzel bir saç rengine sahibim şu an.. Dip  boyamı zaman zaman kendim yapıyorum.. Zaman zamanda kuaförde boyatıyorum..
Saç bakımda doğal yağlar, karışımlar vs kullanmayı hiç sevmiyorum.. Hem saçtan arıtması problem oluyor hem de öyle uzun uzadıya saçımda bekletecek vakti bulamıyorum.. Bu sebeple saçıma uygun , saçımı besleyecek ürünleri seçip kullanıyorum.. Neymiş onlar hadi hepberaber bakalım;
 Öncelikle saçlarımı hergün yıkamıyorum. Saçları sık yıkamak saça zarar veriyor.. 2-3 güne bir yıkamak en iyisi.. Saçımı duşta iki kere şampuanlarım. Birinci şampuanlamayı saçımın tepesinden başlayarak parmaklarımla hafif masaj yaparak köpürtüyorum.. İkinci şampuanlama da saçımı öne atıyorum ve ense kısmından parmaklarımla masaj yaparak köpürtüp duruluyorum.. Yıkadığı gün saçı yağlanan biriyseniz size tavsiyem; saçlarınızı bir süre şampuansız olarak sadece suyla durularayak yıkayın.. Saçınızın yağ dengesi yeniden düzene girince sülftasız ürünlerle saçınızı yıkamaya başlayın.. Ayrıca duşta sadece bir kere şampuanlamak yeterli.
Saçımı yıkarken Down Under Nude Hacimlendirici şampuanı kullanıyorum.. Hacimlendirici şampuanlar saçta kuruma yapar. Bu sebeple bu şampuan saçınızı kurutabilir. Nitekim benim de aradığım tam böyle bir ürün. 2. güne yağlanan saçlarımı anca bununla düzene oturtup yağlanmayı bir gün daha erteliyorum.. Saçınızı fazla kuruttuğunu düşünüyorsanız nemlendiricili şampunla dönüşümlü olarak kullanabilirsiniz. Ayrıca saçlarınızı yıkarken şampuanı sadece diplere, saç kremini ise sadece uçlara sürün, bu saçınızın kurumasını engeller.. Eğer saçlarınız ince telli, ve saç dipleriniz çabuk yağlanan bir yapıdaysa bu ürünü sevebilirsiniz. Ancak saçınızın yağlanma hızı normalse bu şampuan saçınızı fazlaca kurutabilir.. :)  %98 Doğal içeriğe sahip, Paraben içermiyor, Hayvanlar üzerinde denenmemiş.. Gratis, Watsons  gibi mağazalarda kolaylıkla bulabilirsiniz. Fiyatı 16-18 tl arası değişiyor..

Duştan sonra yeterince bakım kremi kullandığım için duştayken saç kremi kullanmayı gerek görmüyorum.. Onun yerine haftada bir kere saçıma argan yağı içeren  Loreal Mythic Oil Saç bakım maskesini uyguluyorum.. Paraben içermeyen saçları ışıl ışıl ve yumuşacık yapan pro bir ürün. Benim için saç maskesi çok önemli bir üründür. Bu sebeple onda paraya kıymakta sakınca görmüyorum :)
Haftada bir kere saçımı yıkadıktan sonra duştayken saçımın ıslaklığını havluyla alıp, sadece saç uçlarıma uyguluyorum.. Daha sonra saçımı topuz yapıp bekletiyorum. Duş sonunda saçımı açıp maskeyi akıtıyorum.. :) 70 TL civarı bir fiyatı var..

Şampuanım ve maskem demirbaş ürünlerimdir. Bundan sonra ki kullandıklarım elime hangisi gelirse tarzında severek kullandıklarım kısmı;
Down Under Natural Argan yağı içeren durulanmayan sıvı saç kremi.. Duşta saç kremi kullanmadığım için karışan saçımı açmak için bu ürünü kullanıyorum. Islak saçıma, - saç diplerine getirmeden- saç uçlarıma doğru sıkıyorum.. Daha sonra saç kurutma makinasıyla saçımı hafif nemli kalacak şekilde kurutup, saçımı tarama işlemine geçiyorum.. Saçımı asla ıslakken taramıyorum.. Hafif nemliyken tahta geniş başlıklı tarağımla saç uçlarımdan başlayarak saçımı tarıyorum.. Unutmayın saç bakımı yanında saçınızı nasıl taradığınız da son derece önemlidir. Diplerden başlarsanız saçınızı hem açmakta zorluk çekersiniz hemde zorladığınız için saçınızı koparırsınız.. 
Bu ürünün tek sevmediğim yönü çok kötü kokması.. 
 Son zamanlarda severek kullandığım ürünler arasında olan Osmo Effects Wonder 10, Keratin içeren durulanmayan ,saça bakım yapıp besleyen hepsi bir arada sprey.. Bu çok amaçlı sprey, saçlarımı yumuşak, ipeksi hale getirip güzel bir parlaklık kazandırıyor
Özellikle kuru ve yıpranmış saç uçlarıma gayet güzel geldi.. Fön ve maşanın verdiği ısının zararlı etkilerinden koruyan bir özelliği olması sebebiyle saçlarım ıslakken bunu sıkıyorum ardından saçımı kurutma işlemine geçiyorum..  Saçlarımı yumuşattığı için karışan saçlarımı kolayca taramamı  sağlıyor.. Boyalı saçlarda renk koruma özelliğine sahip.. Elektriklenmeyi önlüyor.. Kokusu biraz kötü.. Ayrıca ürünü fazla sıkarsanız saçlarda ağırlık yapıyor..
Bazeen günlük bakım olarak kuru saçıma da uyguluyorum bu ürünü..  60TL gibi bir fiyata satılıyor.. 
Bundan sonra ki kısımda saçımı kuruttuktan sonra ki kullandığım ürünler;
 Loreal Mythic Oil saç bakım yağı.. Bunu saçıma fön çektirdikten ya da düzleştirdikden sonra uyguluyorum.. Saç uçlarımda oluşan kuruluğu alıp saçıma parlaklık katıyor.. Detaylı yazısını şurada yazmıştım TIK TIK
Loreal Mythic Oil biraz pahalı ve kuaförlerde satılan bir ürün olduğu için ona muadil olarak Avon Advance Techniques Fas Argan Yağı İçeren Durulanmayan Saç Serumunu da severek kullanıyorum..
Saçlarıma ağırlık yapmayan, yağlandırmayan güzel bir serum..
Ürün seçiminde uygun fiyat arayanlara tavsiye edebileceğim başarılı bir ürün.. Bu ürünü de saçımı kuruttuktan sonra  hafif nemliyken saç uçlarıma gelecek şekilde uyguluyorum..
 30ml 
Şimdi ise sırada günü kurtarıcı bir ürün var.. Matrix Design Clean Remix kuru şampuan.. Saçımı yıkayacak vaktim yoksa bu ürünü saç diplerime sıkıp günü kurtarıyorum..Saçtaki yağlı hissi anında yok eden, saça matlık ve dolgunluk veren bir ürün.. Saçlar da ki o ağırlık hissi yok olmasa da en azından görüntü olarak temiz bir saç sağlıyor :) Ferah bir kokusu var.. 
Benim gibi yağlı saç tipine sahip olanların elinin altında bulundurması gereken bir ürün diyebilirim.. :) 30TL civarında bir fiyatı var..
Kerastase Lift Vertige, Hafif dokusuyla saç diplerinde hacim yaratan jel..
Saçlarında hacim isteyenlerin seveceği çok ilginç bir ürün.. Tutuş Gücü: Orta
Nemini aldığım saçımı ellerimle yukarıya kaldırıp diplerine sürüyorum.. Daha sonra saçımı kurutuyorum.. Tabi kuruturkende tarağımla saçımı yukarı çekip saçıma hacimli bir görünüm veriyorum.. :) Jöle gibi bir ürün.. Ama saçı sertleştirmiyor.. Satış fiyatı 70TL civarı..
Saçlarımı seviyorum.. Saçlarım modumu belirler.. Eğer saçım düzgün ve bakımlı görünmüyorsa tüm günüm kötü geçer. Bu sebeple durmadan saçlarımla oynar farklı şekille yapmaya çalışırım.. 
Saç düzleştirici olarak Remington markasının geniş plakalı ürününü kullanıyorum. 6 senedir kullandığım için biraz yıpranmış olsa da marka olarak herkese gönül rahatlığıyla tavsiye ediyorum..
 Bazen düz;
 Bazen doğal dalgalı;
Bazen yoğun dalgalı ve aksesuarlı;
Bazen de aksesuarla sevimli hale getirdiğim topuzlarımla saçımı seviyorum.. :)
Bu arada saçıma Breazilya fönü mü yaptırsam diyorum yaptırıp memnun kalan ya da kalmayanlar varsa deneyimlerini  yorum kısmında yazarsa çok mutlu olurum :)
Siz saç bakımında neyi tavsiye ediyorsunuz? Mutlaka şunu dene dediğiniz bir ürün var mı ? 
 Takip eden herkese sevgiler ve şimdiden keyifli hafta sonları ! 

Benzer Yazılarım

11 yorum:

  1. Öncelikle Teşekkürler bizimle bu bilgileri paylaştığın için. Merakla bekliyordum ben saç bakım ürünlerini bizimle paylasmanı. :) cok da faydalı oldu benim icin... benim severek kullandigim bir ürünü tavsiye etmek istiyorum. The body shop un rainforest coconut hair oil (hindistan cevizli sac bakim yagi ). Denemenizi tavsiyy ederim. Normalde sevmem hindistan cevizi kokusunu fakat bu yag cok hos kokuyor. Hafta da bir kez uyguluyorum sacima ve saclarimi yikamama rağmen o mis kokusu saclarimda kaliyor. Saclarimi yumuşak parlak yapiyor. Yagli saçlara sahibim ve cok memnunum bu üründen.

    YanıtlaSil
  2. Ben 1 kez kuaforde yaptirdim . 2 kex de kendim yaptim evde . Gayet guzel ve kullanisli oluyor. Ben cok memnum kalmistim.
    Bir de maske olarak selective protek ammino keratin onerebilirim . Keratin iceren sahane kokulu maske saclara cok guzel bakim yapiyor :)

    YanıtlaSil
  3. Öncelikle çok güzel bir post olmuş ellerinizi sağlık. o kadar güzel ve hoşsunuz ki her saç modeli size gider buna şüphe yok.

    YanıtlaSil
  4. kendin boyadığında kullandığın boyanın numarasını söyleyebilir misin canım, bayıldım rengine

    YanıtlaSil
  5. 4 yıldır düzenli brezilya fönü yaptıran biri olarak konusuyorum; bu konuda artık kitap yazabilecek kıvama geldim =) onlarca ürün içinden ancak parmakla sayılabilecek kadar güvenilir ürün var. bir defa saç diplerindeki sevdiğin dolgunluk brezilya fönünü yaptırınca olmayacak. bu bazıları için iyi bazıları için ise kötü bir durum. güzel ve etkili bir ürünle gerçekten dümdüz ve yıka çık diye tabir edilen saçlara kavuşman artık gerçekten rüya değil. erkekler duşa girer, giyinir, parfüm sıkar ve ta taaaamm. 15 dk.da hazır. ama biz? duşta bile kremler, maskeler, vücut ürünleri, çıkınca yine bakımlar, saçları kurut, şekil ver, olmadı bir daha yap. ardından makyaj, sonra giyinmek.... offff, yazarken bile içim sıkılıyor. ama en azından bu yoğunlukta saçlarınla uğraştığın vakit neredeyse yok denecek kadar az olacak. bu benim gibi kadınlar için mükemmel bir şey. ama yaptırınca öyle her şampuanı da kullanamıyosun. her maske veya her sprey de olmuyor malesef. ama yine de yasaklı olmayan gerçekten harika ürünler var. birinden zaten bahsetmişsin. Loreal Myhtic Oil.. kendisinden ben de inanılmaz memnunum.

    konuya dönecek olursak; yılda bir kaç defa tekrarlaman gerekiyor. yazın terledikçe veya havuza girdikçe bozulmalar olabiliyor ama ben sorun etmiyorum. terlediğin bölgelere yakın olan saçlar tuzun etkisiyle bozulabiliyor, oralara bir kaç ayda bir rötuş yapabilirsin. keratini kendin alıp kendin uygulayabilirsin yani. korkulacak bir şey değil. uzun süren ama herkesin yapabileceği bir uygulama.

    daha bunun üzerinde anlatılacak çok şey var ama yorum bölümünü daha fazla işgal etmek istemiyorum =) kısacası artılarını eksilerini düşünüp öyle yaptır. ama düz saç seviyorsan ve duş sonrası çok zaman kaybetmek istemiyorsan hiç düşünme bile =)

    YanıtlaSil
  6. Saçlarınızı çok beğeniyordum çok mutlu oldum bu post'u görünce :))

    YanıtlaSil
  7. harika bir yazı olmuş; çok özenli ve çok çok faydalı. yaptığın bakımın değdiğini görmek de ayrı bir güzel. bayıldım saçlarının her haline :)

    YanıtlaSil
  8. Benim için harika bir yazı olmuş, çünkü aynı saç tiplerine sahibiz. Benim de yağlanma problemi yaşadığım saçlarım var maalesef. Fakat son 1 aydır Kerastase'ın yağlı saçlar için çıkardığı şampuanını kullanıyorum ve inanılmaz memnunum. Kesinlikle tavsiye ederim. Bir de bugün katıldığım aromaterapi eğitiminde öğrendiğim bilgiye göre satın aldığımız bu argan yağlarının hepsi gerçek argan yağı değilmiş. Gerçeğiyle tanıştım ve çok şaşırdım. Öncelikle hiç kokusu yok. Bir de piyasada satılan ürünler kadar ucuz değil, gerçeği de pahalı...

    Sevgiler

    Yeşim

    http://nils-mum.blogspot.com

    YanıtlaSil
  9. Benim icinde super bir yazi olmus tek fark yaglanma problemi hic yasamiyorum. Saclarimin kurlugundan sikayetci oldugum icin schwarzkopfun sac bakim serumu ve yagini kullaniyorum cok ta memnunum. Lorealin bakim maskesini aldim fakat hic memnun kalmadim. Bu arada Hollandayla ilgili spontane bir blog okumak isterseniz bloguma hosgelirsiniz :)
    Sevgilerle

    YanıtlaSil
  10. Senin yazını okuyunca saçlarıma haksızlık ettiğimi düşündün Buse'cim
    şampuan sonra saç kremi
    sonra sıvı saç keratini sonra da saç köpüğü ile şekil veriyorum :)
    arada bir de argan yağı sürüyorum uçlarına

    YanıtlaSil
  11. avonun o küçük serumu nedense benim saçlarıma iyi gelmiyor :(
    güzel bir yzı olmuş teşekkürler .
    benim blogum : alisverisogrencisi.blogspot.com beklerm :)

    YanıtlaSil

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara