Cilt Bakımı,

Yağsız Güneş Koruyucu; Kiehl’s Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 İnceleme

14:43 chunlibeauty 2 Comments

Uzmanlar tarafından yaz kış demeden güneş koruyucusu kullanmamız gerektiği sık sık söyleniyor.. Günlük olarak güneşin verdiği D vitamini almak tabii ki gerekli ancak uzun saatler güneş altında kalmak (hatta kapalı alan ya da gölgede bile dursanız UVA ışınlarından kaçamıyoruz)bir takım hastalıklara (cilt kanseri) ve erken yaşlanmaya neden olabiliyor..   Bu sebeple güneşin zararlı etkilerinden cildimizi korumak için Güneş kremlerini gündüz cilt bakımı rutinimize mutlaka eklememiz gerekiyor.. Vucüt için ayrı, yüz için ayrı ürünler tercih etmemizde fayda var.. Özellikle yüz ürünlerinde bazı markalar maalesef ki sivilcelenmeye neden olabiliyor.. Bu sebeple yüzünüz için ekstra özen göstermenizde fayda var.. Bugün de sizlerle tüm cilt tiplerinin severek kullanabileceği ultra hafif   Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense SPF 50 yi paylaşacağım;



Havaların ısınması nedeniyle (her ne kadar dengesiz davransa da) cildimde artık karma yağlı bir yapıya döndü.. Bir süredir  #ikidozgenclikiksiri başlığı altında kullandığım cilt bakım ürünlerimi desteklemek amacıyla bu güneş koruyucusunu kullanmaya başladım.. Çünkü bildiğiniz gibi C vitamini içeren kremler ( Powerful Strength Line Reducing Concentrate) kullanınca gündüz bakımınıza mutlaka güneş koruyucu eklememiz gerekiyor. Aksi takdirde C vitamini güneşle birleşince cilt lekelerine davetiye çıkarır..
Güneş koruyucu seçerken bileşiminde hem UVA hem UVB koruma içeren ürünleri seçmemiz gerekiyor.. Sadece UVA ya da sadece UVB ışınlarını hedef alan ürünler maalesef ki yeterli gelmiyor.. Kiehls'in bu ürünü her iki korumayı da içermesi nedeniyle daha güvenilir bir şekilde cildimizi güneşe karşı koruyor


Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense beyaz renkli, ve çok hafif yapılı bir koruyucu.. Yağsız ve suya dayanıklı bir ürün.. Ciltte ağırlık yapmamasını sevdim..Cildiniz yağlıysa belki ilerleyen saatlerde parlamasına neden olabilir ancak bunun dışında sivilce, siyah nokta oluşumu gibi olumsuz bir yönünü görmedim.. Parfüm içermemesi de +1.. Cilt bakım ürünlerinde parfüm olmaması gerekiyor zaten.. 
 Hafif bir ürün ancak akışkan bir ürün değil.. Normal bir nemlendirici gibi yapısı var.. Uyguladıktan sonra ciltte mat bir görüntü oluşturuyor..

 *Benim gibi hergün makyaj yapan biriyseniz nemlendirici, güneş koruyucu ve renkli kozmetik (fondöten , BB&CC krem vb) uygulayarak güne başlayabilirsiniz.. Kullandığım kozmetikte güneş koruyucusu var deyip geçmeyin.. Yukarıda da dediğim gibi hem UVA hem de UVB ışınlarına karşı cildi korumak lazım. Bu sebeple çok mecbur kalmadıkça ayrı ayrı kullanmakta fayda var.. 

Kiehl's Ultra Light Daily UV Defense tüp şeklinde açılıp kapanan kapağa sahip kullanışlı bir ambalaja sahip. Çantada taşımak için oldukça ideal bir ambalaj..

İçeriğine bakmak isterseniz;

Benim kullandığım 60ml boyutu ve fiyatı 109TL (Güneş koruycusu hergün kullanmamız gereken bir ürün olduğu için şahsen biraz daha ucuz olmasını isterdim)

Kiehl's ın web sitesinden daha detaylı olarak incelemek isterseniz TIK TIK … 
Kiehl's Mağazaları sadece İstanbul'da var. Ancak yakın zamanda mağazalarını çeşitli illerde de açacaklar bunlardan ilki Ankara olacak :) Kiehl's markası yakınınız da yoksa İstanbul Bağdat Caddesi Kiehl's Mağazasını arayıp telefonla istediğiniz ürünleri sipariş verebiliyorsunuz.
Telefon : 0850 221 34 83
Takip eden herkese :* Sevgiler :)

Benzer Yazılarım

2 yorum:

  1. bu markanın ürünleri gerçekten başarılı. tam boy ürünlerinden hiç almadım testerlarından denemiş beğenmiştim bir tek gece serumu bana alerji yaptı :(
    Bu arada bloğumda bir çekilişim var yorumu görenler olursa belki uğramak isterler normalde link bırakmayı sevmem ama herkesi beklerim :)

    YanıtlaSil
  2. Kiehls Ankara'da açılıyor 14 Haziranda :)) Gittiğimde bakacağım tam da güneş kremi arayışındayken bunu görmem iyi oldu =)

    YanıtlaSil

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara