Bioderma,

Cilt Bakım Rutinim / Cilt Temizliği Aşamaları

10:00 chunlibeauty 15 Comments

Cildimizin temizlik ve bakımına özen göstermek, yaş aldıkça oluşacak  problemlerin (kırışıklık, sarkma vb) önlenmesi bakımından çok önemlidir. Özellikle de benim gibi her gün makyaj yapan biriyseniz bu konuda daha titiz davranmanız gerekir.
Cilt bakımı yaparken cilt tipimize uygun ürünler seçmek son derece önemlidir. Bu sebeple X kişi şu ürünü tavsiye etti alıp kullanmalıyım demek yerine cilt tipinizi bilip, cildinizin ihtiyacına yönelik ürün arayışı içinde olmanızı tavsiye ederim.. Mesela ben yazın yağlı karma, kışında kuru karma cilt tipine sahibim. Kılcal damar problemi ve gözenek sorunu yaşıyorum..  Bu sebeple yazın farklı, kışın farklı ürünler kullanabiliyorum.. Bugün de sizlerle cilt temizlik rutinimi adım adım paylaşacağım;

İlk olarak göz makyajımı çıkartarak işe başlıyorum. Şu sıralar Garnier 'in Çift fazlı göz makyaj temizleyicisini kullanıyorum.. Fazları birbirine iyice karıştırdıktan sonra pamuğa bir miktar döküp gözlerimin üzerine bastırıyorum. Makyajım çözülmeye başlayınca hafifçe kirpiklerimden aşağı silerek göz makyajımı çıkartıyorum.. Çift fazlı ürünlerle ilgili detaylı bir yazıyı dün yazmıştım okumak isterseniz tıklayın.. 

 İkinci adım olarak ten makyajını temizliyorum..  Bunun için misel sulardan yardım alıyorum.. Bioderma, Cyrene ve Garnier misel sularını dönüşümlü olarak kullanıyorum. Ambalajı daha pratik geldiği için Bioderma 'yı biraz daha fazla seviyorum..  Ancak Cyrene de  gayet başarılı.. İçerisinde etil alkol, yağ, parfüm ve paraben bulundurmaması sebebiyle tercih edilesi bir ürün.. Garnier de fena değil ancak sevmeyen bir çok arkadaşta var.. 

Makyajımı sildikten sonra  gözlerimi bebe şampuanı ile yıkıyorum (Sadece gözlerimi). Tüm yüzümüzü bebe şampuanı ile yıkamak cildin ph dengesini bozar ve kurutur. Bu sebeple buna dikkat etmenizi öneririm.. Bebe şampuanı ile gözlerimizi yıkamanın nedeni çift fazlı makyaj temizleyicisinin bıraktığı yağı durulamak ve göz makyajını iyice temizlemek.. Doktorlar da kirpik dibi iltihabına karşın bu yöntemi öneriyorlar..  Bebe şampuanı biraz kurulağa neden olduğu için göz çevrenizi sonrasında iyice nemlendirmeyi ihmal etmeyin..


Gözleri yıkadıktan sonra cildime uygun bir ürünle tüm yüzümü yıkıyorum. Yıkama jellerinde aradığım tek özellik cildimi kurutmaması.. Cyrene köpük temizleyicisini kullanıp bitirdim ve memnun kaldım.  Kremsi köpük yapısı  sayesinde cildi kurutmadan, yumuşak bir his bırakarak cildimde ki kiri, makyajı temizliyor. Sülfat içermemesi de benim için +1 puan. Bu ürünle ilgili daha detaylı bilgiyi sayfasından öğrenebilirsiniz..  

Köpük temizleyicim bitince hediye olarak gönderilen Garnier Neem temizleme jelini kullanmaya başladım.. Yaklaşık bir aydır  kullanıyorum.. Normalde Garnier ürünleri cildi aşırı derecede kurutur ancak bu üründe öyle bir sorun yaşamadım.. Sadece akşamları makyajımı temizledikten sonra kullanıyorum.. * Braun cilt temizleme aletini daha sonra detaylı olarak yazacağım.. 

Dipnot : Yüzü, buz gibi suyla yıkamak gözenekleri küçültmüyor..  Cildi ne çok sıcak su ile, ne de buz gibi su ile yıkamamak gerekiyor. İdeal olan, ılık su kullanmaktır. Ancak cildinizde benim ki gibi kızarıklar ya da kılcal damar sorunu varsa  hafif soğuk suyla yıkayabilirsiniz

Yüzümü iyice duruladıktan sonra kağıt havlu ile kurulayıp cildimi tonikliyorum..  

*Toniğin cildimizde kalan son kirleri derinlemesine temizlediğini ve cildimizi nemlendiriciye hazırladığını unutmayalım.. Tonik kullanmayı bu sebeple seviyorum. 
 Son 2-3 aydır Cyrene Moisture Boost Aloe Hydrating Toniği kullanıyorum. Organik Aloe Vera, Yeşil Çay, Papatya , Çam Ağacı Kabuğu ve Isırgan Ekstreleri içeren bir ürün. İçerisinde Paraben, Etil Alkol ve Parfüm bulundurmuyor.. Cildimi germediği için severek kullanıyorum.

Haftada bir kaç kere de tonik yerine CYRÈNE %2 AHA Günlük Cilt Aydınlatıcıyı kullanıyorum. Glikolik Asit + Laktik Asit içeren bir ürün. Eksfolyan (soyucu) etkisi sayesinde cildi ölü hücrelerden arındırıyor..  Bu üründe yine Etil alkol, parfüm ve paraben içermiyor. Ayrıca Cyrene ürünleri hayvanlar üzerinde deney yapmıyor.  

Tüm bu rutinlerin ardından nemlendirici ve serumlara geçiyorum. Bunu da bir sonraki yazımda detaylı olarak paylaşacağım. Cilt bakımında tavsiye ettiğiniz metotlar, ufak tüyolar ya da ürünleri yorum kısmında yazarsanız çok sevinirim.. 
Sevgilerle.. 

Benzer Yazılarım

15 yorum:

  1. Cyrene'nin sizin kullandiginiz tonigimi yoksa hucreler arasinda iletisim kuran tonigimi karma ve gozenekli bir cilde daha uygun?temizleyici olarak sizin icin ilk sirada gelen urun hangisi acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ben karma ciltliyim ancak kışın kuru karmayın bu sebeple içinde alkol olan tonikleri kullanmıyorum. Cildiniz yağlı karmaysa onu deneyebilirsiniz

      Sil
  2. merhaba,
    dün de yazmıştım ben. kirpik dökülmesi sorunum ile ilgili. öncelikle yanıt için çok teşekkür ederim. çok işime yaradı. konuşmadan sonra gidip kendime göz temizleme sütü aldım. garnierden tercih ettim. pamuksuz sadece parmaklarımla fazla bastırmadan iyice yumuşattım makyajı. pamuk ile sadece o kirli boya kalıntılarını sildim. sonrada gözlerimi bebek şampuanı ile yıkadım. İNANILMAZ MEMNUN KALDIM. kirpiğim dökülmedi( normalde de elime çıtır çıtır gelirdi o kirpikler) ayrıca göz makyajı temizlemede de inanılmaz başarılı buldum. sıfır kalıntı... normalde çıkarmak için baya uğraşırdım ben. neyse lafı uzatmayacağım. bu yazının sebebi de bir anlamda teşekkür içindi. benim için önemli bir sorun çözülmüş oldu =)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) Tekrardan merhabalar! İşinize yaramasına çok sevindim! Böyle güzel bir yorumda bulunduğunuz için de çok teşekkür ederim :*

      Sil
  3. Bebe şampunının göz çevrenizi kurutma gibi bir etkisi oldu mu? acaba tek ben mi yaşıyorum diye merak etmiyor değilim. sevgiler :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Olabiliyor tabii ardından iyice nemlendirmek gerekli :/

      Sil
  4. cyrene markasını merak ediyordum size uzun süredir takip ediyorum. lekelerim için cyren %2lik aha ürünün bugün almayı düşünüyorum umarım etkili olur

    YanıtlaSil
  5. benim temizlemeyle ilgili değil de bakımla ilgili bir sorum var. benim göz çevrem sabahları çok şiş oluyor. özellikle bu son 3-4 aydır daha fazla. kullandığım roaccutune in etkisi var mı bilmiyorum ama göz etrafındaki şişlikler için tavsiye edebileceğiniz bir ürün var mı? ilaç kullandığım için tahlillerim yapılıyor ama bir problem yok gibi. gerçi öncesinde de hep şişerdi.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Şişlik için metal başlıklı göz kremleri kullanabilirsiniz.. Onlar soğuk masaj etkisi ile şişlikleri azaltabiliyor.. Patates dilimi de koymak çözüm olabilir :)

      Sil
  6. Mereba cilt lekesi için ne yapmalıyım öneriniz varmidir

    YanıtlaSil
  7. Mereba cilt lekeleri için ne yapmalıyım tavsiyeniz nedir

    YanıtlaSil
  8. Mereba cilt lekesi için ne yapmalıyım öneriniz varmidir

    YanıtlaSil
  9. Merhaba cyren ürünlerini nereden bulabilirim denemek istiyorum hassas bir cilt tipim var var her ürünü kullanamıyorum içinde alkol olmayışı baya cazip geldi

    YanıtlaSil
  10. Merhaba cyren ürünlerini nereden bulabilirim denemek istiyorum hassas bir cilt tipim var var her ürünü kullanamıyorum içinde alkol olmayışı baya cazip geldi

    YanıtlaSil

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara