Kirpik Kııvırıcı,

Kirpik Kıvırıcı Nasıl Kullanılır? Shiseido Kirpik Kıvırıcı

16:42 chunlibeauty 11 Comments

Dolgun, uzun ve kıvrık kirpikler bakışlarımızı önemli ölçüde değiştirir ve güzelleştirir.. Ben de birçoğunuz gibi kirpiklerimin dolgun ve kıvrık görünmesini seviyorum. Ancak istediğim görüntüyü yakalamak için maskaralar tek başına yeterli olmuyor.. Bu nedenle maskara sürmeden önce ya da sonra mutlaka kirpiklerimi kıvırıyorum;



 Öncelikle düz ya da istediğimiz gibi kıvrık kirpiklere sahip değilsek kirpik kıvırıcı kullanmayı alışkanlık haline getirmeliyiz. Hiçbir maskara kirpikleri kıvrık yapmaz. Bu sebeple bu vaatlerle satılan maskaralara çok itibar etmiyorum..
Piyasa da bir çok markada kirpik kıvırıcı bulmak mümkün.. Shiseido MAC, HM ya da daha ucuz markalar.. Burada dikkat etmeniz gereken iki önemli nokta var. Birincisi göz yapınıza uygun olan kıvırıcıyı seçmek, ikincisi de doğru uygulamak..
Benim son zamanlarda kullandığım / göz yapıma uygun olduğunu düşündüğüm marka Shiseido.. Çekik ya da iri gözleriniz varsa bu markayı deneyebilirsiniz.. Bu kıvırıcı diğer kıvırıcılara göre daha geniş yay şeklinde tasarlanmış. Yuvarlak göz yapısına sahipseniz de MAC 'in kirpik kıvırıcısına bakabilirsiniz.. MAC daha yuvarlak kesimde tasarlanmış
Kirpik kıvırıcıyı maskara sürmeden önce uygulamak en sağlıklı yol. Maskaradan sonra uygular ve dikkatsiz davranırsanız kirpiklerinizin zarar görmesine neden olabilirsiniz..
Ben her iki türlü de kullanıyorum.. Özellikle maskara kuruduktan sonra dipten tekrar kıvırdığımda gün boyu kirpiklerim kıvrık kalıyor..
Kirpiklerimizin dip kısmından kullanarak kıvırma işlemine başlamalıyız. Tamamen sıkı şekilde tutabileceğiniz gibi hafif sık bırak hareketleri ile de yapabilirsiniz.
Benim uygulama şeklim ve size tavsiyem önce dipten kirpileri yakalıyoruz ve kıvırıcıyı sıkıyoruz;

5 saniyelik sıkmanın ardından kirpik kıvırıcıyı biraz yukarıya kaldırıyoruz ve sıkma işlemine devam ediyoruz;

*Aleti sabit  tutmaya özen göstermeliyiz ve ani hareketlerden kaçınmalıyız.

Dipten kıvrılmış kirpiklerimize hemen maskara sürüyoruz. * Eğer kirpikleriniz kıvırma işleminden sonra yine de düşüyorsa kıvırma işleminin ardından  waterproof maskara kullanmayı deneyin..

Ayrıca uygulama öncesi kıvırma aletinizi fön makinesi yardımıyla hafifçe ısıtırsanız daha iyi sonuç alabilirsiniz.. NOT: Ancak ısınan metal kısma dikkat etmeniz şart yoksa kaş yapayım derken göz çıkarırsınız :)
Bol maskara ile göz makyajımı tamamlıyorum.. :)

Shiseido Kirpik kıvırıcıyı Sephora, Boyner, YKM gibi mağazalardan ya da MakyajTrendi.com dan online olarak satin alabilirsiniz
Fiyatı 79TL
Siz hangi kıvırıcıyı kullanıyor ve tavsiye ediyorsunuz? Yorum kısmında görüşlerinizi bekliyorum :*





Benzer Yazılarım

11 yorum:

  1. bende shiseido kullanıyorum ve gerçekten çok memnunum.zaten göz şekillerimizde benziyor sizinle.fakat ben shiseidonun her göz şekline uyum sağlayacağını düşünüyorum çok değişik bir kıvırıcı gerçekten!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. :) yorum için teşekkür ederim! Yuvarlak göz yapısına sahip olanlara uzun gelebiliyor sanırım..

      Sil
  2. Benim kirpiklerim uzun ve kıvrık bu konuda şanslıyım sanırım ama benim sorunum da kirpiklerimin ok gibi durmaması ve birbirine dolaşması 😵 buna nasıl çözüm bulabilirim bilmiyorum,yardımcı olursanız çok mutlu olurum 😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Önce kirpiklerinizi tarayıp sonra maskarasınızı sürüp deneyebilirsiniz. Birde toplanıp birbirine iyice yapışmaması için 2. katı sürerken ilk katın kurumasını mutlaka bekleyin :)

      Sil
  3. benim de maalesef kısa ve aşağı bakan dümdüz kirpiklerim var ,kirpik kıvırıcıyla bütünleştim diyebilirim artık :) waterproof maskaralarla daha iyi sonuç alıyorum onun da sebebi normal olanlara göre daha çabuk kuruması. Böylece kirpiği kıvırdıktan sonra eski haline dönmeden sabitleniyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Bilgilendirme ve yorum için teşekkür ederim :)

      Sil
  4. Bu fotograftaki maskaraniz nedir acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Max Factor MasterPiece Transform Maskara :)

      Sil
  5. Bu fotograftaki maskaraniz nedir acaba?

    YanıtlaSil
  6. Senin güzelliğine hayranim ne yapsan yakisiyor maşallah :) bide sorum olacaktı kirpik kıvıcı kirpikleri kiriyor diye duydum bi bilgin varmi

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Maskaradan sonra uygularsanız kipriklerinizi yolabilir.. Doğru kullandığınız takdirde bir sıkıntı yaşamazsınız :)

      Sil

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara