Fırça,

Saçımı Nasıl Taramalayım? Hangi Tarak & Fırçayı Seçmeliyim?

10:46 chunlibeauty 4 Comments

 Fırça ve taraklar saçımızı açarken aynı zamanda saç derimizin ürettiği doğal yağı saç uçlarına yaymamızı sağlar. Bu doğal yağ saçımızın kırılganlığını azaltır ve kurumasını bir nebzede olsa azaltır. Bu sebeple saçlarımıza uyguladığımız ürünler kadar,  saç fırçaları ve saçımızı nasıl taradığımız da son derece önemlidir.  Yanlış yapılan seçimler saçlarımızı kırıp, mat ve sağlıksız bir görünüme sahip olmalarına neden oluyor. Hatta saçlarımızın uzamasını bile yavaşlatabiliyor.
Öncelikle hangi tarak  & fırçayı seçmelisiniz?


*Eğer hacimsiz sönük saç tipine sahipseniz sert kıllara sahip aralıklı fırçalar  ideal bir seçim olacaktır. Bu tip taraklar saçlara canlılık ve hacim kazandırarak dolgun görünmesini sağlarlar. Tangle Teezer tipi tarakları tavsiye ederim.

*Eğer kıvırcık saç tipine sahipseniz  geniş aralıklı dişlere sahip olan tarakları tercih etmelisiniz. Kıvırcık saçlar epey zor açılır ve elektriklenmeye meyillidir. Bu sebeple duşta saç kremini sürdükten sonra geniş aralıklı bir tarakla saçınızı taramanızı öneririm. 

 *Eğer düz  saç tipine sahipseniz istediğiniz fırça ve tarağı rahatlıkla kullanabilirsiniz..  Ancak düz saçların sıklıkla yaşadığı elektriklenme problemine karşı tahta uçlu bir fırça seçmekte fayda var.

 Bu arada saçlarınız kepekliyse ucu yuvarlak olan saç derinize hasar vermeyecek yumuşak fırçaları tercih etmelisiniz.  

  Benim saçıma gelecek olursak hafif dalgalı, uçları kuru ve aşırı karışan ince telli bir yapıya sahip.
Krepe nedeniyle çok karıştığı için fırça seçimim son derece önemli oluyor. Saçımı en rahat açan fırçalarım aşağıda gördükleriniz.

Bunlar arasından ilk sırayı tutuşu ve yapısı itibariyle Aveda Paddle alıyor.  Saçımı çok fazla tutamlara ayırmama gerek kalmadan kolayca taramamı sağlıyor.

2. Sırayı bu mavi tarak alıyor. Karışan saçları gerçekten güzel açıyor. Tutuşu çok rahat. Islakken (deniz vs sonrası)  saçımı taramak için sadece bu tarağı kullanıyorum.

3. Sırada Tangle Teezer var. Bununla saçımı tek seferde değil epey parçalara bölerek açmam gerekiyor. Özellikle çantada taşımak için ideal. Düğümlenen saçları kolayca açıyor. Ancak plastik olduğu için elektriklenen saçı yatıştırmıyor. Elektriklenen saçınız varsa tahta tarakları tercih etmekte fayda var.



Uygun saç fırçasını seçtikten sonra sıra saç nasıl taranır sorusuna geliyor;

Uzmanlar saçları  banyo sırasında kremledikten sonra taramamız gerektiğini söylüyor. Kremledikten sonra saçlarımızda oluşan yumuşaklık sayesinde saçlarımızı kırmadan tarayıp açabilirmişiz.  Ancak ben duştayken saçımı taramıyorum. Çünkü çıkınca yine karışıyor, boşa zaman kaybı oluyor:)  Bana göre en ideali banyodan çıktıktan sonra havluyla fazla friksiyon yapmadan hafifçe fön makinası ile nemini alıp saçı taramak.  

Saçlarımın uçları boya ve şekillendirmeden dolayı çok kuru olsa da saçımda pek kırık olmaz.. Bunun sebebi doğru ürünler kullanmam kadar saçı doğru ve uygun fırça ile taramamdan kaynaklanıyor. Bu sebeple kendi sıralamamı sizlerle paylaşmak istiyorum; 
Duş almadan önce saçlarıma biraz serum sürüp tarıyorum. Bu işlem saç tellerini düzeltir ve duş esnasında saçların dolaşmasını & düğümlenmesini önler.  
* Duştan çıktıktan sonra  havluyla saçımı çok karıştırmadan nemini alıyorum.
*Saçımı  taramaya başlamadan önce yağsız durulanmayan saç kremi ya da spreyini diplere gelmeyecek şekilde yarıdan itibaren uçlara doğru sıkıyorum. Benim gibi çabuk dolaşan kuru saç uçlarına sahipseniz sizde bu tarz ürünlerden yardım alabilirsiniz.
*Saçımı tepeden başlayarak değil, tutam tutam ayırıp uçlardan açarak tarıyorum.  Uçlarını iyice açmadan saçınızı  yukarıdan aşağı taramayın. 
* Saçımı fön makinası ile tamamen kurutmuyorum. Diplerdeki ıslaklığı hafifçe aldıktan sonra kendi kendine kurumaya bırakıyorum.
*Tarağınızı ayda bir kez kullandığınız şampuanınızla yıkamayı ihmal etmeyin. Eğer yağlı saçlara sahipseniz bu zaman daha da kısalabilir.

Benzer Yazılarım

4 yorum:

  1. Sanırım aynı saç tipine sahibiz. Benim de ince telli inanılmaz karışıp düğüm olan hafif dalgası olan bir saçı var. Tabi sizin kadar gür değil saçlarım. Tangle teezer almıştım küçük boy. Saçımı evet acıyor ama çok kopuyor. Şimdi kızıma kullanıyorum. Yani yeni bir arayıştayım. Bilgilendirme için teşekkür ederim☺

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İkoo tarak daha güzel açıyor ve daha az koparıyor :) Ama tararken bölümlere ayırmak gerekir

      Sil
  2. Tangle Teezer'in kapaklısını kullanıyorum, çabuk dolaşan saçları açmada ciddi anlamda çok başarılı. Başka tarağı kullanasım gelmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Tasarım olarakta çok tatlılar bu sebeple ben de bu tarz tarakları daha çok seviyorum :D

      Sil

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara