Cilt Bakımı,

Krem ve Serum karşı karşıya '' UNT Skincare ''

13:23 chunlibeauty 0 Comments

 Krem ve Serum karşı karşıya

Piyasadaki inanılmaz sayıdaki ve de tamamiyle farklı yoğunluktaki cilt bakımı ürünleri yüzünden, sıradan bir tüketici için en uygun ürünü seçmek çok kafa karıştırıcı bir hal alabilir. Bu sayıda, sizlere en iyi seçimi yapmanızda yardımcı olacak birkaç yol göstermeye çalışacağız. 

En temel bilgilerden başlayalım – Serum ve Krem arasındaki fark nedir?


Krem uzunca süredir piyasada yer almakta ve en popüler cilt bakımı türüdür. Kremler genelde yağın suyla karıştırılması ile üretilir. Nemlendirici etkilerinin yanı sıra aktif içeriklerinin yardımı ile belli başlı cilt sorunlarının çözümünde etkili olabilir ya da olmayabilir. Fakat, UNT kremleri Hyaluronic Asit, Vitamin E ve Q10 gibi bileşenler içerir. Genelde, kremler normal ve de kuru cilt türleri için en iyidir. 

Serumlar piyasadaki en büyük yenilik olarak çok kısa sürede yerel birçok takipçi edindi. Serumlar daha akıcı özellikte olup, su bazlıdır. Bu da onların çok hafif olmalarını ve de cilt tarafından kolaylıkla özümsenmelerini sağlar. 

UNT serumları Fullerene, Matrixyl 3000, ve m-Tranexamic Asit gibi yöresel içerikleri ile etkili bir bakım sağlar. Serumlar yoğun formülleri ile cilde kilit görevi gören içerikleri yedirmekte önemli rol oynar. Serumlar, herhangi bir ters etki olmaksızın ya da serum içeriğinin etkisini azaltmaksızın katmanlara (normalde tek bir seferde 3’den fazla) ayrılmış olabilir. Serumlar hafif ve de su bazlı olduğu için, hemen hemen bütün cilt tipleri için uygundur.

Sonuçta: Krem mi Serum mu?

Krem ya da serum kullanıp kullanmayacağınıza karar vermenizde en önemli etkenler cilt tipiniz, hava ve yaşadığınız çevre şartlarıdır. Krem-bazlı cilt bakımı kuru ciltler için uygundur, çünkü kuru cildin neme ihtiyacı vardır ve bu tür ciltler gerginlik ve de soyulmaya eğilimlidir.Cilt bakımını krem-bazlı ürünlerle takviye etmek cildin yağ ve de nem oranını yenileyerek düzenler, böylece cildin nemsiz kalma hızını yavaşlatmada yardımcı olur. Karma cilde sahip ve de ada ve benzeri nemli çevre koşullarında yaşayanlar da dönemsel mevsim değişiklikleri sırasında krem-bazlı cilt bakım ürünleri kullanabilirler. Kuruluk ve soyulmaya eğilimli bölgelere krem bazlı cilt bakımı uygulayarak cildi nemlendirmeniz mümkün. Klimalı iş ortamlarında çalışanlar cilt bakımlarını krem bazlı ürünlerle takviye ederek cildi olası nem kaybına karşı koruyabilirler. 

Yağlı ve/veya akneye eğilimli ciltler yağa eğilimli oldukları için cildin kendi kendini yenileme döngüsü daha yavaştır. Yüksek yağ oranına sahip krem bazlı ürünleri kullanmanız durumunda, bu gözeneklerinizin tıkanmasına yol açabilir, ve böylece sivilce ve akne olasılığını arttırır. Yağlı ve akneye eğilimli ciltler için yağsız serum ya da daha az yoğunluğa sahip losyonlar kullanarak nemi cildinize hapsedebilirsiniz.

Temel Püf Noktası:

İster serum-bazlı ister krem-bazlı ürün kullanın, size önerimiz, cilt bakımınıza daha küçük moleküler yapıya sahip olduğundan kolayca emilme özelliği olan, daha az yoğunluktaki ürünlerle başlamanız olacaktır.Daha sonra ise daha yoğun ürünlerle cilt bakımınıza devam ediniz.

                                                  Tanıtım Bültenidir

Benzer Yazılarım

0 Yorumlarınız;:

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara