Cilt Bakımı,

Karbon Peeling Nedir? Nasıl Yapılır? Uzm. Dr. Hülya Sağlam

10:45 chunlibeauty 0 Comments

Renkli kozmetikten ziyade cilt bakım ürünlerini daha çok seven biriyim. Evde klasik cilt bakım rutinimi hiç ihmal etmem. Ancak hassas bir cilde sahip olmam ve kılcal damarlarımın yüzeye çok yakın olması sebebiyle derin temizlik işlemlerini kendim yapamıyorum.
  İnstagram hesabımı takip edenler bilirler, geçenlerde arkadaşımın vasıtası ile birlikte Yeşilköy Acıbadem hastanesinde Dermatalog Uzm. Dr. Hülya Sağlam'a gittik. Cildimizi kontrol ettirdik, Ben gözeneklerimden müzdaribim, arkadaşımda cilt lekelerinden. İkimizin de cildini analiz ettikten sonra uygun olan yöntemlerden bahsetti ve  ikimizde de Q switched Nd:Yag lazeri önerdi.




 Karbon Peeling Nedir Diyecek Olursak;
Karbon peeling, Q switched Nd:Yag lazerle yapılan cilt yenileme ve gençleştirme işlemidir.  
Kullanılan Lazer;  



Karbon peelingte ilk adım olarak  tüm yüze karbon kremi  uygulanıyor. Karbon kremi 10 dk bekletildikten sonra lazer tedavisi başlanıyor;

 Lazer, karbon ile boyanmış alanlara uygulanıyor ve tüm karbon yapılar patlatılıp, temizlenerek cilt taranıyor;
* Videoyu izlemek için üstüne tıklamanız yeterli
Edindiğim bilgiye göre;
 Lazer ışığı kremin içindeki karbon partiküllerini yüksek bir hızla patlatması sayesinde cilt yüzeyinde bulunan ölü hücreleri anında ciltten atıyor.
Sadece ölü hücreleri ciltten atmıyor tabii, aynı zamanda lazerin hücre yenilenmesini sağlayan foto aktivasyon etkisi gerçekleşiyor.
Uygulama sırasında  oluşan yüksek ısı ciltte kolajen dokuyu harekete geçiriyor.  Lazerin yarattığı etki ile cildimizde ki kolejen üretimi artıyor ve elastin liflerinde düzelme ve kısalma görülüyor(muş.). Buna bağlı olarak ince kırışıklıkların ve cilt sarkmalarını da toparlanıyormuş..
Uygulama esnasında yaklaşık yarım saat süren hafif bir kızarıklık oluştu ama daha sonra kendiliğinden çabucak geçti.. Sonrasında özel bir krem vermiyorlar sadece güneşten koruyun yeter diyorlar. Kimyasal peeling gibi ciltte yanık ya  da kabuklanma kesinlikle yapmıyor .
Bir de bu uygulamanın diğer peelinglerden en büyük farkı yaz kış uygulanabiliyor olması..


Vidoda da gördüğünüz gibi Lazer uygulanırken çıkan patlamalarda yüze sürülen karbon krem yok oluyor. Bu karbon partiküllerinin patlaması sırasında ciltteki gözeneklerde de kapanma oluyor. 
 Ayrıca cildin üst kısmındaki tabaka da peeling etkisi oluşturulduğu için cilt yenileniyor. Tabii ki tek seansta mucizevi bir etki beklememek gerekiyor. Ama ilk seansta bile cildinizde ki canlanmayı hissedebiliyorsunuz.
Araştırdığım kadarıyla hayli popüler ve sevilen bir uygulamaymış.. Tabii her uygulamada olduğu gibi  bu uygulamayı da sevenler gibi sevmeyenlerde var.. Mesela tek başına yüzünüzdeki lekelerden bu yöntemle kurtulamayabilirsiniz. Bunu doktorun öngörmesi ve ona göre bir bakım önermesi gerekiyor. İşte bu yüzden doktor seçiminiz son derece önem arz ediyor. ( İyi bir doktor para kazanmaktan önce kişinin o uygulamadan verim alıp alamayacağını ön planta tutandır)


Karbon Peeling Tedavisi Hangi Amaçla Uygulanır ?
Cilt sıkılaştırma
Aktif akne (sivilce) tedavisi  (Uygulama ile özellikle akne ve benzeri problemi olan ciltlerde yağ dengesini sağlayarak , sivilce sorunu ortadan kaldırıyormuş)
Gözenek sıkılaştırma
Eski sivilce izlerinin tedavisi (leke tedavisi için ekstra uygulamalar gerekebilir)
Orta yaş kırışıklıkların giderilmesi
Yağlı ciltlerin tedavisi- siyah noktaların giderilmesi
Kalıcı dövme silme ( Aynı cihazın farklı modu ile yapılıyor) Dövmelerinizden sıkıldıysanız bu uygulamayı özellikle tavsiye ediyorlar :) Hatta birlikte gittiğim arkadaşımın kaşını yine bu lazerle sildirdik. 


Karbon peeling uygulamaları 8-10 seans olarak tavsiye ediliyor.  Tabi bu seasn uzunluğu kişinin cildine göre uzayıp kısalabilir de..  Düzenli olarak ortalama 1 hafta 10 gün aralıklarla uygulama yapılmasını öneriyorlar. En az 5 seans şeklinde yapılan kürler ile ciltteki yağ dengesinin sağlanması ve akne tedavisinde oldukça başarılı sonuçlar alınıyormuş. Tabii ben sadece 1 seans yaptırdığım için net birşey söyleyemiyorum..

  Doğru bilgiye ulaşmak için bu uygulamayı daha önce yaptırdıysanız sizlerinde deneyiminizi  +/- olarak mutlaka bekliyorum.

Cilt sorunlarınız için detaylı bilgi almak isterseniz Uzm. Dr. Hulya Saglam'a buradan ulaşabilirsiniz

Benzer Yazılarım

0 Yorumlarınız;:

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara