Donna Karan,

Donna Karan Liquid Cashmere White İncelemesi

12:42 chunlibeauty 4 Comments

Parfümler hepimizin ''özellikle biz kadınların'' hayatında önemli bir yere sahiptir. Aslına bakarsanız koku tercihi kim olduğunuzu anlatır. Kışkırtıcı.. Masum.. Sofistike.. Bu sebeple seçimlerimizi de genel olarak buna göre yaparız.
Koku tercihim genellikle hafif çiçeksi, pudralı yani masum olanlardan yana oluyor.
 Siz de benim gibi Çiçeksi ve Oryantal masum kokulardan hoşlanıyorsanız  Donna Karan Liquid Cashmere White parfümüne bakabilirsiniz;

Donna Karan Liquid Cashmere White Eau De Parfum, ilk sıktığımda  Limon ve bergamot notalarıyla açılış yapıyor. Migreni olanları ilk sıkışta biraz rahatsız edebilir. Parfümün kalbinde ise osmanthus çiçeği yatıyor.

 İçeriğine bakacak olursak;
 Açılış notalarında İtalyan bergamot,limon ve siyah frenk üzümü bulunuyor. 
Orta notalarında  Gül,Ylang,osmanthus yer alıyor.
Alt notalarında ise musk,sandalağacı ve sakız reçinesi bu parfüme farklılık katıyor.

Parfüm seçerken bu notalar ne işe, nasıl karar vermeliyim diyorsanız?
Parfümü ilk sıktığımızda 15 dakikalık süreçte aldığımız koku üst notadır. Bir iki saat sonra hissedilen koku parfümün orta notası yani kalbidir. 
Orta notaların etkisi kaybolduktan sonra sıra parfümün asıl karakterini belirleyen alt notalara gelir. Parfümün en pahalı kısmıdır. Ama baskın olarak hissedilmez. Daha çok parfümün kalıcılığını sağlar ve doğallık hissettirir. İşte bu yüzden parfüm almaya gittiğinizde ilk sıktığınız andaki haline göre sakın karar vermeyin. Sıkın 3-4 saat bileğinizde kalsın sonra alıp almayacağınıza karar verirsiniz.

Parfümün şişesine bakacak olursak üzerinde hiç bir yazı bulunmayan oldukça yalın bir tarzda.. Masum kokusunu destekler nitelikte oldukça sade ama bir o kadar da şık duruyor.

Fiyatına gelecek olursak;
50 ml 284tl civarında
100 ml 344tl civarında..
 İnternetteki bazı sitelerde daha uygun fiyata da bulabilirsiniz.. Ama orjinalliği konusunda emin olduğunuz yerden alışveriş yapmanızı öneririm ;)

Benzer Yazılarım

4 yorum:

  1. kokusunu duymadan şişesinin zarifliğine hayran oldum, açılış notaları bergamot ve limon olunca da beğeneceğim bir parfüm olacağını sanıyorum, sevgiler :)

    YanıtlaSil
  2. Buse merhaba senin bu yazın da dahil olmak üzere benim ve pek çok arkadaşımızın blog yazıları ucun.net adlı bir site tarafından izinsiz kopyalanmış ve yayınlanıyor. ben şikayet ettim arkadaşlar da ediyorlar senin de haberin olsun dedim..

    YanıtlaSil
  3. Çanliii Biutiii :D ne demek en son video 1 yıl once yuklenmıssss ne demekkkk. :D benkiiii yüzüme nasıl bakacagımı senden oğrenmişimmm sen yılların bloggerı ne demek youtube ile video paylaşmıommm :D ne olurrr koş gelll ve bize video yappp seni bekliozzz... Çanliii fun clup ;)

    YanıtlaSil
  4. Bu kokuya bayildimm,en kisa zamanda almayi düşünüyorum:)

    YanıtlaSil

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara