Evde Lazer Epilasyon; Remington IPL6780 i-Light Prestige İnceleme

15:57 chunlibeauty 2 Comments

İstenmeyen tüylerden kurtulmanın en hızlı ve  sağlıklı yolu lazer epilasyondur.
Bacak ve bikini bölgesi için bir merkezde lazere başladıktan sonra bu tekonolojinin ne büyük rahatlık sağladığını bizzat deneyimlemiştim.
Lazer epilasyona devam ettiğim süreçte de ev tipi lazer cihazları hakkında  çok soru almıştım.
-Açıkcası  bu ev tipi lazerler ilk çıktığında önyargılarım vardı, düşük lazer atışı, sınırlı atışlar, yenilenmeyen başlıklar ve atış süresi gibi sorunların olacağını düşünüyordum. Nitekim ilk çıkanların büyük bir kısmı bu önyargılarımı destekler nitelikteydi. Ancak teknoloji o kadar hızla gelişip değişiyor ki üreticiler bu sorunları gidererek daha iyi versiyonlarını çıkarmaya başlamışlar bile!
Bir süredir evde denediğim  FDA onaylı Remington markasının son çıkan  IPL6780 i-Light Prestige hakkındaki deneyimimi ve bu teknoloji hakkındaki bilgileri sizlerle paylaşmak istiyorum.   

Bu cihazdaki IPL (Intense Pulse Light) teknolojisi,  dermatologlar tarafından profesyonel kliniklerde ve salonlarda uygulanan teknolojiyle aynıymış.

Cihaz, Xenon Flash Işığı ve odaklama optiği ile kısa, ayarlanmış yoğunlukta ışın atışı yapıyor.. Bu ışın  cildimizin altındaki kıl köklerini hedef alarak çalışıp, köklerin büyümesini durdurmaya yardımcı oluyormuş.

Remington IPL6780 i-Light Prestige Cihazı özellikleri,
Cihazın en önemli özelliklerinden biri  Yaşam süresi boyunca 150.000 kez yanıp sönebilen  ampülünün herhangi bir parça yenilenmesine gerek bıraktırmıyor olması
İkinci önemli özelliklerinden biri de dar alanlarda (yüz, bikini, koltuk altı gibi) uygulama yapabilmek için ayrı bir başlığının bulunması;

Şarzlı bir cihaz değil. Kablosuz cihazların özgürlüğü tartışılamaz tabii ki. Ama kesintisiz bir güç kaynağı için böyle olması daha mantıklı. İşlem sırasında biten şarzı doldurmak gibi vakit kaybı yaşatmıyor. Ancak ebat olarak biraz yer kapladığını da söylemem gerek :)

i-Light 'tan ne Beklenilmeli?
Öncelikle sonuçları anında görmüyoruz.  Genel olarak 1-2 hafta içinde tüylerin azaldığını fark ediyoruz. Bu süre içinde tüyler uzamaya devam etse de, aslında kökler zayıflamış oluyor.

 Tüy kökleri büyürken üç aşamadan geçer;
Büyüme aşaması  – Köklerinin aktif olarak büyüdüğü aşama. Melanin konsantrasyonu en yüksek seviyede oluyor  ve bu tüylerin renklenmesini sağlıyor
Bozunma aşaması – Bu süreç aktif büyüme evresinin sonunda oluşan kısa bir geçiş aşamasıymış ve genel olarak 2-3 hafta sürüyor.
Ardından Dinlenme aşaması  –  Tüylerimizin kökü 100 günlük süreç esnasında tamamen dinlenmede kalıyormuş. Bu süre içinde, yeni tüy, eski tüyü büyüme döngüsünü baştan başlatmak için dışarı itiyor ve kısır döngü tekrarlanıyor :)

Lazerin etki evresi  Büyüme aşamasındaki aktif tüyler üzerinde oluyormuş.  Örneğin bacağımızda, kolumuzda, bikinimizde 100 kıl varsa 20'si aktif geri kalan 80 i dinlenme aşamasında. Bu sebeple tek seansta 100 kıl kökünden sadece 20 si etkileniyor. Her seansta büyüme aşamasındaki kıl kökleri farklı olacağı için 2 ay aralıklarla 6-8 seansta kıl köklerine tamamen etki ediyor. Bu sebeple düzenli olarak kullanmak son derece önemli.

Kimler kullanabilir?
Cihaz hem erkeklerin, hem de kadınların kullanımına uygun. Biz de eşimle birlikte kullanıyoruz zaten. Özellikle sırt bölgelerinde ki tüylerden kurtulmak isteyen erkekler için oldukça pratik bir yöntem! Ancak erkeklerin bu tarz işlemlerde acı eşiği biraz düşük olabiliyor :)

Uygulama Yapılmaması Gereken Bölgeler Var mı?
Kafa derisi veya kulaklarda kullanılmıyor.
Erkeklerin yüzünde veya boyun bölgesinde  kullanılmıyor..
Kadınlarda elmacık kemiğinin üzerindeki bölgede kullanılmıyor.
Dudaklarda kullanılmıyor. 
Göğüs ucu, göğüs çevresi  kullanılmıyor.
Dövme, kalıcı makyaj, doğum izi ve ben  olan bölgede kullanılmıyor.
Yeni ameliyat izi, derin soyma işlemi görmüş cilt, lazerle soyulmuş cilt, yaralar veya yanık olan bölgelerde kullanılmıyor.
Ayva tüylerinde kullanılması önerilmiyor.
Hamileler kullanamıyor.

Cihazı Nasıl Kullanmalıyız?
Öncelikle cildi cihaz için hazırlamamız gerekiyor. En iyi verimi alabilmek için  uygulayacağımız bölgede 6 hafta boyunca  kökten alma işlemleri (ağda, ip, cımbız gibi) kullanılmamalı, sadece jiletleme yapılmalı.
Uygulama öncesi ciltte önceden sürülmüş krem, deodorant gibi kalıntılar olmaması açısından duş almak en mantıklısı. Zaten uygulama sonrası bir gün boyunca duşa girmemek gerekiyor. Bu sebeple duşa girip tüyleri kısaltmak ve ardından lazere başlamak en doğrusu olur *Ancak hassas bir cilde sahipseniz jiletleme işleminden bir gün sonra yapmanızı tavsiye ederim

Oldukça basit bir kullanımı var. İlk olarak kullanacağımız alana göre uygun olan başlığını takıyoruz. 'Başlığın temiz olmasına dikkat ediyoruz.
Ardından cihazı fişe takıyoruz ve açma butonuna basıyoruz. Cihaz açılınca  sinyalle birlikte kırmızı bir ışık yanıp sönmeye başlıyor. Bu bölüme cilt tonu sensörü deniliyor;
Size örnek olması açısından uygulamayı gösteriyorum;
Koluma atış yapacağım için kolumu bu sensöre  dayadım ve cihaz ten rengimi algılayıp atım şiddetini önerdi. Bu atım şiddetini yine manuel olarak arttırıp azaltabiliyorum. Bu sırada sensör devreye girerek bize atışı yapabileceğimize dair bir sinyal veriyor.
i-Light 5 farklı enerji seviyesine sahip. 1. Seviye en düşük, 5. seviye en yüksek atışı yapar. Hemen sonuç alayım diye yüksek seviyeden başlamamanızı tavsiye ederim. Cihazın verdiği atış seviyesinden maksimum bir ya da iki basamak çıkmak gerekir.
Cihazın başlığında  cilt temas sensörü bulunuyor. Eğer cihazı atış yapacağımız yere iyi yerleştiremezsek sesli ikaz veriyor ve atış yapmıyor. Bu sensör sayesinde atışların hedefe gittiğinden emin olabiliyoruz diyebiliriz ;)


Her atım sonrası cihazı bir alta kaydırarak (aynı yere birden fazla atış yapılmaması gerekiyor buna mutlaka dikkat edilmesi gerekiyor) işleme devam ediyoruz.
Atış süresi tak tak diye olmuyor yani bir atışı yaptınız hemen ikinci atışa geçemiyorsunuz. 3-4 saniyelik es verdikten sonra sinyal veriyor ve atışa o aralıkta devam ediyoruz. Açıkcası koltuk altı gibi dar alanlarda pek sıkıntı yaratacak bir bekleme değil. Ancak bacakta biraz sıkıcı olabilir :) Yine de işlemin tamamlanması epilatörden daha uzun sürmüyor.
Size örnek olması açısından kollarımdaki tüyleri göstermek istiyorum; Genel olarak kol tüylerimi alıyorum. Son bir kaç kere de jiletle kısalttım bu tüyleri. Gördüğünüz gibi dik dik uzamışlar :)
Aslında uygulama yaparken tüylerin jiletlenmesi gerekiyor ama dediğim gibi size göstermek istediğim için uzun kıllı halini çekmem gerekiyordu;
Bu öncesi;

Kılların üzerine doğrudan tek atış yaptım  kıllar yanıp beyaz bir renk oldu;

Gördüğünüz gibi  lazer ışığı tüyleri yakıyor ve yok ediyor. Ama tekrar hatırlatmak istiyorum buradaki hedef cilt yüzeyindeki kıllar değil. Cilt altındaki kıl kökleri.

Acı eşiğim fazla düşük değil bu sebeple kolum için en ağrılı olan 5. aşamayı test ettim. Acı eşiğiniz düşükse 4 ve 5. atım canınızı acıtabilir. Bu sebeple düşük atımlarla başlamak ve istikrarlı devam etmek en doğrusu.

İşlem Sonrası Bakım;
İşlemden sonra cilt yüzeyinde hafif bir kızarıklık olabiliyor.
İşlemden itibaren 24 saat boyunca güneşe maruz kalmamak gerekiyor.  Güneş koruyucuyu da yaz&kış mutlaka sürmeliyiz.
Yine işlem sonrası 24 saat boyunca  sıcak banyo yapılmıyor.

 Ipl teknolojisi tabii ki pek ucuz bir yöntem değil. Ancak bir merkezde komple lazere girseniz böyle bir makinadan biraz daha fazla  bir ücret ödemeniz gerekir. Üstelik sınırsız atışa sahip olması nedeniyle evdeki diğer fertlerle birlikte kullanabiliyor olmamızı da hesaba katarsak çok daha uygun bir fiyata denk geliyor.  Benim gibi seanslara uyma konusunda çok istikrarlı değilseniz evde uygulama yöntemi çok daha pratik oluyor.

*Yazımın başında da söylediğim gibi bacak ve bikini için bir merkezde lazere devam ediyorum. Bu cihazı  da koltuk altı, kollar ve yüzde -ayrıca eşim üzerinde kullanmaya devam edeceğim. Bu sayede ikisi arasındaki farkları ya da benzerlikleri  en doğru şekilde aktarabileceğim. Takipte kalın ;)

Benzer Yazılarım

2 yorum:

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara