Ali Rıza Özdemir,

L’Oréal Paris Make Up Academy Ali Rıza Özdemir 'den Makyaj Tüyoları

12:01 chunlibeauty 3 Comments

Geçen hafta L’Oréal Paris Make Up Academy’de Ali Rıza Özdemir 'den çok  keyifli bir ders aldık. Ali Rıza Özdemir  kimdir birçoğunuz biliyorsunuzdur zaten ama yine de bilmeyenler için Türkiye’nin en iyi makyaj artistlerinden biri olduğunu söyleyebilirim. Kendisinden bir çok önemli tüyolar aldık bunlardan birazını yazımın devamında paylaşıyor olacağım;


 Etkinlik Maslak P Blok fotoğraf stüdyosunda gerçekleşti. Stüdyoda her birimize ayrı ayrı makyaj masaları düzenlendi;

 ve  makyaj tekniklerini daha iyi öğrenebilmemiz adına Ali Rıza Özdemir'in ekibinden birer Mua bizlere yardımcı oldu.. Benim Muam Serkan Parmaksızoglu 'ydu.. Birlikte güzel doğal bir makyaj yaptık..  

L’Oréal Paris makyaj artisti Ali Rıza Özdemir; L’Oréal Paris Infaillible fondöten, L’Oréal Paris Lumi Magic baz, L’Oréal Paris True Match allık, L’Oréal Paris Blackbuster eyeliner, L’Oréal Paris Excess Noir maskara ve L’Oréal Paris Infaillible ruj ile en sevilen buğulu göz makyajından, düzgün  eyeliner çekme sanatına, fondöten ve bazı yüze uygulama detaylarına kadar tüm makyaj tüyolarını uygulamalı olarak bizlere gösterdi. Makyajda kalıcılığın ön planda olduğunun altını çizen L’Oréal Paris makyaj artisti Ali Rıza Özdemir:
“Makyaj yaparken doğru ürünleri ve ne yapmanız gerektiğini çok iyi biliyor olmanız gerekiyor. Makyajda kalıcılığın trend olduğu 2014 İlkbahar & Yaz sezonunda L’Oréal Paris Infaillible Fondöten ve Infaillible Ruj benim favorim. Yüzde yüz kalınlıkta, yüzde yüz simsiyah çizgiler ile bakışlarınızda karşı konulmaz bir çekicilik yaratan keçeli kalem uçlu L’Oréal Paris Blackbuster eyeliner’ı da göz makyajı yaparken kullanmanızı öneririm. Çok daha dolgun, çok daha belirgin, çok daha siyah kışkırtıcı bakışlar için de L’Oréal Paris Excess Noir maskarayı tavsiye ederim” dedi.

Loreal markasının ürünlerini genel olarak severim. Özellikle rimelleri favorilerim arasında olmuştur hep.. Onun dışında L’Oréal Paris Lumi Magic baz son zamanlarda sıkça kullandığım bir üründü. Ali Rıza Özdemir'de normalde makyaj bazı kullanmayı pek sevmediğini bu sebeple kullanmayı tercih etmediğini söyledi. Ama L’Oréal Paris Lumi Magic bazın cilde verdiği canlılık sebebiyle bu bazı artık sık sık kullandığını kısaca etkilerinden bahsederek anlattı.. Bu ürünü göz altı dahil tüm yüze uygulamayı tercih ediyormuş.  Göz altına uygulanabildiğini öğrenmem iyi oldu ben de artık bu şekilde uygulayacağım :) Sizde deneyin bakalım sevecek misiniz?

 Bunun dışında Ali Rıza Özdemir'in makyajda olmazsa olmazı (benim de aynı şekilde) yüz kontürleme hakkında biraz bilgi verdi .. Günlük hayatta kontür icin çok koyu renkler kullanmamızı, cilt tonumuzdan 2 ton koyu pudrayla hatlarımızı belirginleştirmemizi önerdi.. 
Eyeliner çekerken güçlü bir hat yaratmayı sevdiğini bu sebeple ilk önce siyah göz kalemiyle ilk eyeliner cizgisini çekip, ardından Loreak Superliner Black Buster ile bu hattı daha siyah ve güçlü hale getirdiğini uygulamalı olarak gösterdi bizlerde aynı şekilde denedik;
Model kadar iddiamız olmasa da biz de bu şekilde bir liner cektik :D

Bu arada edindiğim en güzel bilgilerden biri de göz altımıza sürdüğümüz kapatıcıyı tüm göz altına uygulamamız gerektiğiydi.. Yüzümüze çarpan ışık aydınlık yerlerden süzülür diyen Ali Rıza ÖZdemir; bu ışığın yüzümüde düzgün bir şekilde dağılması için kapatıcımızı göz pınarlarımıza ve burun kenarlarımızdan aşağı doğru uygulamamızı tavsiye etti..

Kullandığımız ürünlerin bir kaçını not aldım. Hazır indirimlerde varken alıp ayrıntılı bir şekilde anlatacağım.. Loreal' e ve Ali Rıza Özdemir'e bana kattıkları güzel bilgilerden dolayı çok teşekkür ediyorum.. :)   

Benzer Yazılarım

3 yorum:

  1. Ali Rıza Özdemir'in yaptığı makyaja Bayıldımmmmmm , o ne şahane makyaj yahu, Türkiye'de böyle başarılı isimler olması ve işini son derece başarılı yapması gurur verici... Senin makyajında çok tatlı ama ben bu eyelinerla ne zaman barışırım bilemiyorum. Serkan Parmaksızoglu'nun tekniğini videoyla bize anlatırsan çok sevinirim :) Sevgiler xxx

    YanıtlaSil
  2. Ali Rıza Özdemir o kadar güzel makyajlar yapıyorki.. Şimdi yapmış olduğuna da bayıldım.
    Ama sizin ve Muanızında makyaj uygulaması çok başarılı.
    Ben kıpkırmızı bir ruj ile patlatmayı seçerdim herhalde :)

    Ama bahsettiğiniz bazı en yakın zamanda alıp deneyeceğim.

    Sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. base bende kullanıorm çok güzel bi ürün çok çok aydınlık vermesede sabahları ruhsuz halimden kurtarıyor beni ;)

    YanıtlaSil

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara