Bvlgari,

SonBahar / Kış Kokusu Bvlgari Goldea

11:35 chunlibeauty 1 Comments

“Dövme altındandı geminin pruvası, Yelkenler mor ve öyle hoş kokuluydu ki Sarhoş oluyordu esen yeller içlerine doldukça ” 
William Shakespeare, Antony ve Cleopatra  


Sonbahar/Kış aylarının kendini hissettirdiği şu sıralarda raflara birbirinden iddialı yeni kokular eklendi.  Ben de bugün  sonbahar/kış mevsimine uygun severek kullandığım bir parfümü sizlerle paylaşmak istiyorum. Eğer yeni koku arayışındaysanız bugünkü kokumuz Bulgari Goldea! 



Aslına bakarsanız parfüm seçme işi biraz sıkıntılı bir iş. Başkasında beğendiğimiz kokular bizde aynı durmayabiliyor, ya da büyük bir hevesle aldığımız parfümler tenimizden hemen uçup gidebiliyor. Bu durumun asıl nedeni parfüme asıl hayat verenin cildimiz olması :)
 İşte bu yüzden parfüm seçerken öncesinde tenimizde deneyip sonrasında karar vermek gerekir.
Konumuza dönecek olursak Bvlgari Goldea önce şişe tasarımıyla ilgimi çekti sonrasında da zengin kokusu ile sık kullanılan parfümlerim arasında yerini aldı.. 

Bvlgari Goldea Altın Çağ'dan ilham alınarak tasarlanmış oldukça seksi bir koku.  Floral-oryantal kokuların ağırlıkta olduğu Goldea aynı zamanda altının sembolü sayılan Kleopatra’ya ithaf edilmiş.
Sadece EDP  olarak satışa sunulmuş
50ml  fiyati 378tl 

Parfümü denerken sıkar sıkmaz  karar vermeyin çünkü parfümler bir kaç tabakadan oluşur. Parfümü ilk kokladığımızda burnumuza gelen koku üst katmandır, genellikle bu koku çabuk dağılır. Orta katman, birkaç dakika sonra ortaya çıkar ve daha yavaş  dağılır. Parfümü sürdükten 30 dakika sonra temel katmanı duymaya başlarsınız. Genelde orta katmanla karışan bu koku parfümün hissedilen katmanıdır. Goldea'nın katmanlarına bakacak olursak;

KOKU PİRAMİDİ 
Tepe notalar: Solar kristal miskin muhteşem parlak tepesi Kristal miskin parlak oyunu, portakal çiçeği, bergamut ve güneş ile beslenmiş ahududunun parlak yumuşaklığıyla pürüzsüzleşmiş ve aydınlanmıştır. 

Kalp notalar: Bağımlılık yaratan beyaz miskin görkemli çiçeksi kalbi. Ylang-Ylang tropikal dişiliği ve şehvetiyle, altın yasemin yapraklarının hassas zerafetiyle yumuşatılır.

 Dip Nota: Asil ambersi miskle keyfin izi. Yuvarlak ve kadifemsi yumuşak misk; amber karışımın dayanılmaz şehvetli duyusallığıyla havalandırılmıştır. 
Son olarak, altın gözden bir yansıma gibi... Altın rengi paçulinin izi ve Mısırlıların parfümlerinde içerik olarak kullandıkları, güneşli kokunun yankısı olan Mısır papürüsüdür.

Parfüm arayşındaysanız bu kokuya bir şans verin :) 

Benzer Yazılarım

1 yorum:

  1. merhaba
    yazdıklarınıza bakılırsa güzel bir burnunuz var.

    bende bu kokuya güveniyorum.
    yoğun olarak çiçeksi bir koku diyebilirim ylang kendini çok belli ediyor.
    sonbahar ve geceler için iadel bir koku..
    teşekkürler.

    YanıtlaSil

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara