Elca Kozmetik,

MAC Workshop Detayları ve Pratik Bilgiler :)

11:21 chunlibeauty 15 Comments

Cumartesi günü Makyaj Blogları ekibinin katkısıyla MAC'ın Fırcalar ve Yaz trendi konusunda ki Workshopuna katıldık. Workshop öncesi Tartan Tale koleksiyonunu satışa cıkaran Elca Kozmetik bize güzel bir sürpriz yapmış oldu. Küçücük mağazada kaç tur attık bilemezsiniz :D İndirimli olunca insanın nevri dönüyor resmen :D Aldıklarımı daha sonra bir postla yayınlarım.. Simdi Workshoptan notlarımı sizinle paylaşayım; 
Genel Görüntü;  


İlk kez tanıştıgım Fashion And MAkeup Freak 'ın tatlı yazarıyla beraber Cicileri kurcalarken;

İlk öncelikle bizi bilgilendiren resimlerde ki Hatice hanıma tekrardan teşekkürlerimi ileteyim :) Oldukca güzel ve keyifli bir anlatımı vardı..  Şimdi gelelim Fırçalara ve yaz trendine..

İlk öncelikle yazın trendi yine bronz makyajlar.. Ancak yüzü tamamen bronza boyamak yerine yüze boyut kazandırarak makyaj yapmak gerekiyor.. Bunun icin ne yapıyoruz? 
İlk önce Fix Plus ı tüm yüzümüze sıkıyoruz eger vaktimiz darsa hemen 187 nolu fırça ile ıslaklıgı dagıtıp yediriyoruz;

 Dipnot: 187 yi özel kılan Uc kısımdaki beyaz kılların sentetik alt kısımda ki siyah kılların doğal kıllardan oluşuyor olması.. Sentetik kıllardan yapılan fırçalar krem tarzı ürünler için idealdir../
 Sonrasında Cildi makyaja hazırlamak için Minaralize All Over Losyon kullanıldı..
 Daha sonra gözleri makyaja hazırlamak için süper bir göz kremi Fast Repsonse Eye Creami sürüyoruz..

Göz Kremi ister elle yedirin ister fırçayla..  252 Fırça ile tamponlayarak sürün.. Bu göz kremi gerçekten mucizevi bir ürün yüzünüzde ince cizgiler varsa oraya bile uygulayabilirsiniz..
Daha Sonra modelimize 187 nolu fırca ile Face and Body fondoten C2 rengi sürüldü.. Fondöteni yine tamponlayarak uygulayıp yuvarlak haraketlerle sürüyoruz yalnız kulak kenarlarımızda ve ayva tüylerimizin olduğu bölgede kılların cıkış yönüyle aynı paralelde sürüyoruz.. Bütünlük sağlamak için boynumuzu da atlamıyoruz.. Ayrıca Fond. sürerken elimizde mutlaka bir peçete /selpak bulundurup kullanmadan önce  fırçamızda ki fazlalıkları alıyoruz.. 
Ufak bir dipnot ; Fırçalarımızı haftada yada 10 günde bir yıkıyoruz.. Saç şampuanıyla yıkayabiliriz üstelik kremli şampuan olursa daha iyi olur.. Yıkadıktan sonra fıçayı baş aşağı tutup öyle kurumaya bırakmalıyız.. 
 Fondötenimizin göz altına gelmesinde bir sakınca yok hatta Hatice hanım mankenimizin göz altınada fondotenden yedirdi.. Bunun amacı geçişlerin daha kolay olmasıymış.. Concealar öncesi az önce yapıldığı gibi göz altlarını iyice nemlendirmek gerekiyor. Modelimize Prolong Concealer NC20 uygulandı.Concealerlar da en çok merak edilen C serisimi N serisimi ikilemidir.. Modelimize C serisi uygulandı.. 
Kırmızıyı en iyi nötrleyen C serisi
Koyu halkaları ve morlukları en iyi nötürleyende N serisi.. 
Göz çevreniz çok kuru değilse 217 fırça ile concealerınızı uygulayabilirsiniz; Ayrıca 217 fırça paint potları ulta ince uygulamak için çok uygun bir fırça..

Daha sonra far uygulamasına geçildi.. 239 numaralı fırça sert kıllı olması nedeniyle farı daha iyi alır ve farin rengini bire bir aynı şekilde verir,

 213 numaralı fırça ise daha yumuşak kıllı bir fırça oldugu icin farı daha hafif alır daha hafif bir renk verir;
Modele ilk önce Far bazı olarka Paint Potlardan Painterly 217 ile uygulandı Shroom far tüm göz kapağına uygulandı

 Daha sonra 266 no lu fırça ile kahve tonlarında bir  Rich Ground Fluidline (Gel Liner) uygulandı.. Liner icin en ideal firça diyebilirim.. 266 nolu fırça sadece liner için değil, kaşlarda ki boşluları doldurmak, göz altına düzgün hatlı far uygulamak hatta ve hatta dudak cevresinde concealer ile ruj düzenlemesi yapmak için en ideal fırça.. Liner uygularken gözün orta kısmından başlarsanız ürünü daha kolay dagıtabilirsiniz.. Ayrıca göz pınarlarına yakın kısmını sürerken gözlerimiz acık olarak sürmeliyiz.. 
 Gözün altına 266 fırçamıza Cork far uygulandı.. 266 ile daha keskin ve düz bir hatla uygulama yapılabiliyor..
 Hatta bunu uygulamalı olarak görelim.. Göz kalemi ile iki tane düz cizgi cekiyoruz 266 ile bir çizginin üzerinden 219 ile diğer çizginin üzerinden geciyoruz.. 
219 ile buğulu bir görünüm elde derken 266 ile daha keskin düz bir cizgi elde ediyoruz..
Cork far 239 ile uygulandı ve 224 kuyruk kısmını gölgelendirildi

 Kaş altını ve gözü aydınlatmak için 224 ile Pearl CCB kullanıldı.. Daha öncesinde far uyguladığımız icin bu farı bozmadan hafif dokunuşlarla yine tamponlayarak uyguluyoruz CCB'yi
Daha sonra rimel uygulamasına geçiyoruz.. Uygulanan Rimek False Lashes
Rimeli ilk önce üstten alıp tarıyoruz daha sonra alttan normal uygulamaya geçiyoruz.. 
Son olarakta kirpikleri tel tel ayırmak için 205 Fan Brush ile kirpikleri tarar gibi üzerinden geçiyoruz

 Göz makyajımız bittikten sonra uygulamanın esas noktası olan yüz boyutlandırmaya geciyoruz.. Bunun icin MSF DARK ile yanaklara 168 açılı fırça ile kontür uygulandı..
Dipnot: Kontürü çok fazla aşagı, dudaklara yakın kısma kadar uygulamamak gerekiyor.. Aksi takdirde daha yaşlı/sarkık bir görünüm elde edersiniz..

    Daha sonra fırcanın uc sivri kısmı ile tüm yüzü MsF Dark ile saç diplerinden, şakaklardan ve cene boyun kısmından cerceveliyoruz.. Burnumuzu da aynı fırca ile kontürleyebiliyoruz.. İşlem bittikten sonra baktık ki kontürü fazla kaçırmışız hemen 187 ile hafif fond. ile üzerinden gecip doğal bir hale getirebiliyoruz.. 
Kontür uygulaması bittikten sonra 188 nolu fırça ile Hush CCB'yi elmacık kemiklerinin üzerine ters C seklinde kaş üzerine doğru sürüyoruz.. Ayrıca burnumuzun üzerine, dudak üzerine ve cene kısmınada uyguluyoruz..

Daha sonra mat ruju dudağın ortasına direk sürüyoruz ve 318 ac/kapa fırcayı elimize alıp bu ruju dağıtıyoruz
Son olarak Pudra yerine MAC Prep Prime ürününü özellikle 189 nolu fırçayı Fırçayı yatay tutup geniş yüzeyi ile uyguluyoruz. Böylecelikle makyajı sabitlemiş oluyoruz.  Ve işlem tamam yaza hazır ışıltılı aynı zamanda doğal taze görünümlü bir cilt :D
 Modele uygulanan cicilerin olduğu masa

Notları tutmamız icin verilen kalem ve notluk çok güzeldi;
  

Yine birbirinden güzel ikramlarla bizi karşılayan Elca Kozmetik, Hatice Hanıma, Çağla Hanıma ve organizasyonda emeği geçen Makyaj Blogları kurucularına burdan  teşekkürlerimi iletiyorum.. 
Zevkli ve çok keyifli bir workshoptu :)

Benzer Yazılarım

15 yorum:

  1. Ellerine sağlık pek bi güzel olmuş, fırçaların uygulamalı ve detaylı anlatımına da bayıldım.

    YanıtlaSil
  2. Buse'ciğim güzel anlatımın sayesinde bilmediğim bircok seyi ögrenmiş oldum ellerine sağlık (Melda)

    YanıtlaSil
  3. güzel bir etkinlik olmuş kıskandım yaawww

    YanıtlaSil
  4. PMB beğenip yorumda bulunguğun icin bende sana teşekkür ederim :)

    Melda :) sagol tatlım beğenmene sevindim muju muju

    Adsız :) bende etkinliği olabildiğince her detayına kadar anlattım gidemeyenlerde bir nevi gitmiş kadar olsun diye :)

    YanıtlaSil
  5. öncelikle bu kadar güzel ve detaylı postun için çok teşekkür ederim neyin neye yaradığı konusunda tam bir bilgim yoktu senin sayende öğrenmiş oldum :> alınacaklar listeme bir çok ürün ekledim zararlardayım ama olsun :> Birde resimlerde çok güzel çıkmışsın cok hoş alımlı bir bayansın :>

    YanıtlaSil
  6. bu arada seni izlemeye aldım bloğunu çok sevdim :>

    YanıtlaSil
  7. @Sevim güzel yorumun beni cok mutlu etti cok tesekkür ederim :D ayrıca blogumu begenmene de cok cok sevindim :D

    YanıtlaSil
  8. Buseciğim çok güzel anlatmışsın her detayı keyifle okudum. Resimlerde çok ayrıntılı sende çok güzel ve zarifsin ;) laf aramızda mankenden daha hoş görünüyorsun ;)

    YanıtlaSil
  9. Melike yok canımm kızın duru bir güzelliği vardı ben makyajsız cıksam korkarsınız :D ama iltifatın icin cok tesekkür ederim :D

    YanıtlaSil
  10. Manken makyajsız çok çok daha güzelmiş ben makyajı hiç beğenmedim ayrıyetten bronz moda değil tam tersi rengarenk bu yıl yazın bronzluk daha ön plandadır o ayrı ve macte müthiş renkler var bula bula bu makyajı mı yapmış bence bu Türk kadının sık başvurduğu yanlış makyaj tonları hem yorgun hemde yaşlı gösteren renkleri toparlamış beğenmedim.

    YanıtlaSil
  11. @Adsız belki resimler cok net yanıstmamış olabilir ama renksiz bir yüze sahip olan mankenin makyajdan sonra doğal bronzlaşmış gibi saglıklı ve ışıltılı bir teni oldu.. ayrıca burada abartıdan uzak dogallık esastı.. bence gayet güzel olmuştu.. ayrıca Bronz ten her yaz popülerdir..

    YanıtlaSil
  12. Merhaba..
    Güzel bir etkinlik, ama en çok dikkatimi ceken yüzükleriniz oldu. Cok hoslar. Nerden aldınız acaba ?

    YanıtlaSil
  13. Ooo gene bütün kızlar toplanmış:)) Üff çok seviyorum sizin bu organizasyonları keşke hergün olsada böle anlatsan:))Fıstık gibisin tatlım benim:)

    YanıtlaSil
  14. Ayrıntılar çok bilgilendirici. Hepinizin emeğine sağlık. :)

    YanıtlaSil
  15. @Adsız merhabaaa yorum icin teşekkür ederim :) yüzüklerimi pazardan 5 liraya almıştım :D

    @Zeto heueh vallahi böyle durumlarda yakın olsak diye ic gecirmiyor değilim :) sizde toplandıgınızda benim icin gidiyor :D güzel iltifatın icinde cok tşk ederim muju muju

    @Mor Kelebek :D muju yavru keşke sende geleydin :D

    YanıtlaSil

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara