Botoks,

Botoks Öncesi ve Sonrası / Oyuncu Botoksu

14:41 chunlibeauty 44 Comments

Merhabalaaarr!! Yazmam gereken o kadar şey var ki nereden başlasam bilemedim ama biz bayanlar tarafından oldukça merak edilen, birçoğumuzun yaptırdığı ya da yaptırmak isteyipte korkudan yaptıramadığı Botoks hakkında kişisel deneyimimizi sizlerle paylaşmak istedim..
Hatırlayacak olursanız bundan bir kaç ay önce göz altı dolgusu yaptırmıştım.. O zaman da yazdığım gibi Redensity II Göz altı Işık Dolgusu tek seferde değil bir kaç seansta istediğiniz göz  altlarına sahip olabileceğimiz göz altı için özel geliştirilmiş bir dolgu maddesidir.
2. uygulama için geçen haftalar doktorumla randevulaştım.. 2. uygulamayı gerçekleştirdik.. Bu sefer rötuş yapıldığı için daha önce ki uyglamadan boşalan yerleri doldu.. Şu anda ki göz altlarımdan çok çok daha memnunum.. :)

 Neyse konumuza dönecek olursak kardeşimle acaba botokstamı yaptırsak diye düşündük ve hadi yaptıralım dedik..  ve ani bir kararla bir botoks yaptırmak istiyoruz diyip doktorumuzdan botoks uygulaması hakkında bilgi alıp yaptırdık;
 İlk önce kullanılan ürünler hakkında kısa bir bilgi;
Botoks uygulamasının içeriği botulinum toksin tip-A dır. Botoks ve Dysport hemen hemen aynıdır. Mor kapaklı Olan Amerikan kökenli Botox, yanında ki de İngiliz kökenli Dysport.. Aralarında ki fark moleküllerinin büyüklüklerinden kaynaklanır. Her ikisi de etkili ve başarılı sonuçlar sunar.
 Doktorum benim için Amerikan kökenli Botox la Oyuncu Botoksu yapmayı uygun gördü.. Nedir Oyuncu Botoks 'u ;

OYUNCU BOTOKSU
Oyuncular canlandırdıkları karakteri ve karakterin ruh halini daha iyi yansıtmak için izleyici ile mimiklere dayalı bir iletişim kurar. Bu sebeple de genç yaşlarda aşırı mimikler ciltte bir kırılma hattı oluşturur.  Oyuncu botoksu kişiye özel planlanarak uygulanan bir botoks tekniğidir. Yapısal ya da yıllar içinde yerleşmiş her duyguda her durumda aynı şekilde tekrarlanan mimiklerin onarılması, doğallaştırılması tekniğidir.
  Bir de kaş aramda  yer etmeye çalışan çatma kırışığına da müdahale edelim dedik ve oraya da uygulama yaptırdık..
Yukarıdakine oranla daha fazla çattığımda  kaş aramda anca bu kadar bir çizgilenme oluyor;
 Kaşları kaldırınca hiç çizgilenme olmuyor :)


Gelelim Kardeşimin uygulamasına;
Gördüğünüz gibi  Kardeşim de alnında ve göz kenarlarında ki çizgilenmelerden rahatsız oluyordu.. O 'na İngiliz kökenli Dysport la (normal teknikle) Botoks uygulandı..
 Uygulama incecik iğnelerle yapılıyor ;
 Alın kısmına botoks uygulanırken;
 Ve uygulamadan bir hafta sonra elde ettiğimiz sonuçlar;
  Kişisel deneyimimize göre belli bir yaştan sonra Takriben 30 lu yaşlarda (benim gibi)  önleyici Botoksa başlanabilinir. Şimdi aa ne gerek vardı vs diyen arkadaşlarım da olabilir. Ancak ben doğal yaşlanma sürecini ne kadar ertelersem o kadar iyidir diyen biri olduğum için bu tarz uygulamaları yaptırmakta bir sıkıntı görmüyorum.. İsteyen istediği gibi yaşlansın..:) 
Fiyat konusuna gelecek olursak Botoks uygulaması 400-500 TL arasında bir rakama yapılıyor.
Merak edenler olabilir diye koltuk alna yapılan botoks uygulamasının fiyatını da öğrendim o da 800-900 TL arasında..
 
Doktorumun  BOTOKS hakkında aldığım bence herkesin okuması gereken (önyargı meseleleri yüzünden) yazıyı da sizlerle paylaşmak istiyorum;

BOTOKS
Yüzümüzde 80 kas ile 7000 farklı mimik yaptığımız düşünüldüğünde, mimiklerin önemi daha çok anlaşılıyor. Doğru mimik kişiyi güzelleştirirken, yanlış mimik çirkinleştirip yaşlandırıyor.
Botoks uygulamaları kişinin mimiklerini uygun bir şekilde düzenlenmesine yardımcı bir tekniktir. C Botilinum olarak adlandırılan bir bakterinin ürettiği bir takımdan elde edilir. Bilindiğinin aksine yılan zehiri değildir. 70’ li yıllardan beri tıpın bir çok alanında kullanılmakta olup 10 yılı aşkın bir süredir tıbbi estetik alanında güvenle kullanılmaktadır. Pek çok ilaçtan çok daha iyi bir güvenlik profiline sahiptir.  Botoks enjekte edildiği bölgede sinirlerle kasların iletişimini sağlayan maddenin salgılanmasını engeller.  İletişim kaybolunca kaslar üzerinde mimik baskısı azaldığından bir rahatlama olur ve bu da kırşıklık ve/veya mimiğin açılmasını sağlar.
Botoks hem mevcut aşırı mimiklerin normalleştiren hem de yapısal bazı deformitelerin düzeltilmesinde kullandığımız bir tekniktir.
Bunlara örnek verecek olursak aşırı kaş çatma mimiği kişiyi sert ve öfkeli gösterir. Zaman içinde bu mimik oturduğunda kişi mutlu bir anı paylaşsa bile yüzündeki ifade yine öfkeli ve kızgın olabilir. Botoks bunu hem düzeltebilir hem de yanlış mimiğe mani olur.
Bir başka örnek verecek olursak yapısal olarak düşük kaşlar üzüntülü, hüzünlü, depresif, yorgun bir ifade oluşturur. Botoks ile kaşlar yukarı kaldırılabilir ve ifade düzeltilebilir. Yanlış uygulanan botoks ise kişinin kaşlarının ve gözkapağının düşmesine sebep olmaktadır. Bu sebeple bilinçli uygulama çok önemlidir. 

Estetik uygulamalar genelde bayanlar için uygulanabilir gibi görünse de erkeklerde de başarılı sonuçlar vermektedir. Günümüzde erkeklerin de estetik uygulamalara en az bayanlar kadar önem verdiğini gözlemlemekteyiz. 

Özellikle hayat mücadelesi ve iş yaşamındaki gerginliklerin belirtisi erkeklerde, alında endişeli bir ifade yaratan yatay çizgiler ve kaş arası derin dikey çizgi olarak kendini göstermekte ve dikkat çekmektedir.

Mimikleri kaybetmeden- erkeksi hat kaybolmadan bu çizgilerin derinliği BOTOKS ile azaltıldığında endişeli ve yorgun ifade ortadan kaldırılmış oluyor. 

SONUÇ- endişe çizgileri azaltıldığında güven verici görüntü artıyor- yorgunluk izleri silinince dinç ve sağlam alın ifadesi ortaya çıkıyor. Bu sebeple özellikle son zamanlarda iş hayatında sağlamlık ve güveni önplanda tutan işadamları/işkadınları tarafından tercih edilmektedir.
Botoks bilinenin aksine kırışıklıklar yerleşmeden ve çizgiler henüz derinlik kazanmadan yani yaş çok ilerlemeden yapıldığında koruyucu bir önlem de olmaktadır.  Botoks’un etkinliği ve kalıcılığı kişiden kişiye değişmekle birlikte genelde 3-4 ay sürmektedir.  

PS: Burada sadece kişisel deneyimimizi aktardım. Doktor seçiminiz kendi tercihinizdir ☺

Benzer Yazılarım

44 yorum:

  1. İyi bir örnek yazı olmuş merak ediyordum sağlıkla kullan Busecim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çook teşekkür ederim tatlım :D yaşlanmamak için uğraşıp duruyorum :DDD

      Sil
    2. Valla en güzelini yapıyorsun bu konuda ben de bu tarz uygulamalara cok sıcak bakıyorum ^_^ Geç önlem almaktansa erken müdahale ile yıllarca fıstık gibi kalmak varken heheh

      Sil
  2. Ben de iki kaş arasında çatmadan kaynaklı iki derin iz var botox yaptırmak istiyorum ama vücuda zararlı mıdır? Nasıl olur diye endişe ediyorum çk da rahatsızım bu kaş çatma mimiği izinden cesaret edip yaptırmanın zamanı geldi de geçiyorr bile :((

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Vücuda zararı olmadığını yukarıda ki yazıda okuyabilirsiniz :) doktor hakan bey 10 yıldır kendine de uyguluyormuş tek bir çizgisi bile yoktu düşünün:) bence iyice yer etmeden önlem almakta fayda var

      Sil
  3. canım sağlıkla güzel gunlerde kullanın abla kardeş güzelliklerim benim!

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Lol:) çok tşk ederiz güzelimmmm öpüyorm seni çook çook :)

      Sil
  4. Buse ben de botox istiyorum ama güvenilir bir doktor bulmam gerek. İstanbulda önerebileceğin ya da Dr.Hakan Bey'in tavsiye edebileceği biri var mı, Ankaraya gidemem.

    Bİr de Göz kapağı ameliyatı ile ilgili ne düşünüyorsun. Asıl takıntım o ama korkuyorum, neşter sonuçta.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hmm tamam ben kendisine sorarım sana yazarım canım :)
      Ameliyat hmm işini iyi yapan birini bulursan çok iyi ama iyileşme süreci kapağın oturma süreci biraz uzun oluyor. Bir de yanlıs ufacık bir hata simetri bozukluğuna yol acıyor :/ yani iyi bir doktor bulmak şart yoksa kaş yapayım derken göz cıkartıorlar :/

      Sil
    2. Merhaba İstanbul daki doktor önerisini ben de alabilir miyim? Botoks uygulamanız çok başarılı olmuş. Mail adres: ahuevni@gmail.com

      Sil
    3. Merhaba canım ben başka doktora gitmediğim için bilemiyorum başka kim iyi yapıyor.. Benim doktorum arada bir geliyor İstanbul'a istersen onu ara ondan randevu al.. Yada kendisi de uzman arkadaşlarından birini tavsiye edebilir canım

      Sil
    4. Klinik ismi varmi acaba?

      Sil
  5. busecim,mesela sadece 2 kaş ortasına botox yaptırsak da mı fiyat 500-600 tl acaba?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. O kadar olacagını sanmıyorum ama genelde söyle yapıyorlar iki ya da üç kişi birleşip bir tüpü paylaışıyorlar :) 200 e filan işini hallettirmiş oluyorsun :))

      Sil
    2. Bende kaş ortası ve kaz ayaklarıma 2 iğne deliği sadece yaptıracağım. Toplamda 3 iğne için çok pahalı. Benimle ortak gitmek isteyen varsa Ankara'da bu doktora...nisan sonu yada ortası gibi ihtiyacım olacak.

      Sil
    3. ben ankaradaym ve kaş ortasna yaptrmak istyorum ama bu ay değilde iki ay sonra gtmk istyrm kpss snvndan sonra yani, eğer düşünürsenz memnuniyetle giderm sznle, ALİSA hanım, jbuarada Buse bunun kalıcığı ne kdr olur yani ben iki kaşmn ortasnda derin bi çizgi var ona yaptrsam ne kdr sürer kalıcılığı tahmminen ??? adresi isim soyisimle netten bulunur dimi

      Sil
  6. Çok hoş bi kızsınız. mnce bu söylenmeli...ben gözaltı dolgusunda ikinci seansta da morarma ya da şişlik oluyor mu onu merak ediyorum.İlkinde oluyor mu onu da merak ediyorum hoş :) Bir de ikinci uygulama için yeniden ücret alınıyor mu? Bütün bunları doktorun yardımcısına da sordum ama çok muğlak cevaplar verdi :( Topaklanma oluyor mu peki. Bir de ikinci uygulama sonrası resimlerinizi paylaşırsanız ne güzel olur.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hr seans için ücret alınmıyor canım iir kere ödüyorsun seans aralıgını doktor kendince bölüyor :) topaklanma hiç olmadı canım en kısa zamanda fotolamaya çalışacağım :) güzelmyorumun için sonsuz teşekkür ederim :)

      Sil
  7. Estetik sanırım bir hastalık oluyor bir kere bişey yaptırınca duramıyorsun. Önce burun estetiğiyle başladın ışık dolgusu dudak kontürü derken botox, sırada ne var? kendini kaybetme yaşın çok genç. Estetik yaptıran herkes o psikolojiye giriyor. Kendini kaptırma lütfen

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yapay bir görüntüm olduğunu ben ve cevrem düşünmüyor :) merak etmenize gerek yok ölçümü biliyorum fark ettiyseiz ne fındık gibi bir burun yaptırdım ne de kaşlarımı kaldırtıp uzaylı gibi bir görünüm.. Bence siz bu kadar takılmayın.. Ama çok merak ettiyseniz sırada dişlerimi yaptırma gibi bir düşüncem var ve ben halimden gayet memnunum..

      Sil
    2. Sen zaten güzelsin, yazımda art niyet arama, bu doğallığını kaybedip yapay görüntüye ulaşma, seni uzun zamandır takip ediyorum, seni sevdiğim için yazmam gerektiğini düşündüm. seni öpüyorum

      Sil
  8. Cok iyi yapmışsın. Güle güle kullan canım. Bende çooook istiyorum ama her 3-4 ayda bir yaptırmak zorunda mı kalacaksın. Yaptirmazsan ne olabilir? Bir tek bu sorum var

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaptırmazsan bir sorun olmaz kırışıklıklarım tekrar merhaba der sana :)

      Sil
  9. merhaba kaşlarının eski halini pek anlayamadım ama şimdiki hali nasıl. formda aradım ama bulamadım. kaşlarından memnun musun. hala kalkık mı. bir de bazen biri inip diğeri yukarıda kalıyor muş. var mı öyle bir durum?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kaşlarımda bir değişiklik yok onlara işlem yaptırmadım canım :) dediğin problemleri bilmiyorum ne yazıkki

      Sil
  10. merhaba kaşlarının eski halini bilmiyorum. yeni halini görmek için tam yüz resmini aradım ama yakın resim bulamadım. memnun musun kaşlarının yüksekliğinden. hala etkisi devam ediyor mu? ve bazen kaşların biri yukarda diğeri aşağıda olabiliyormuş. bir problem var mı?

    YanıtlaSil
  11. Merhaba bende Eylül ayında Nişantaşı'nda bir merkeze yaptırdım 500tlye bende etkisi kısa sürdü siz memnun kaldınızmı? Şişe paylaşma olayını istiyorum ama çevremde yapytırmak

    YanıtlaSil
  12. Bu doktora 1-2 kişi ile birlikte gitmek isteyen var mıdır? Ücreti paylaşırız.
    Nisan ortası-sonu gibi ihtiyacım olacak?

    YanıtlaSil
  13. Merhaba,
    Ankara'da bu doktora botox yaptırmak isteyen varsa, 1-2 kişi ile gidip ücreti paylaşabiliriz.
    Nisan sonu-ortası gibi ....

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. botox yaptırdınız mı yaptırmadıysanız ortak gidebiliriz.

      Sil
    2. botox yaptırdınız mı ortak gidebiliriz .

      Sil
    3. Slm Nil :)
      Ankara'da mısın?
      Haftaiçi mi, hafta sonu mu uygunsun?
      Nisan ortası yada sonunda bana uygun, sana?
      istersen alisa2014alisa@hotmai.com'dan konuşabiliriz...

      Sil
  14. Slm Nil :)
    Ankara'da mısın?
    Haftaiçi mi, hafta sonu mu uygunsun?
    Nisan ortası yada sonunda bana uygun, sana?
    istersen alisa2014alisa@hotmail.com'dan da yazabilirsin :)

    YanıtlaSil
  15. Merhaba Nıl hanım. Kararınızdan dolayı uyguladıgınız uygulamalarda mukkemmel gorunmussunuz. Yazılarınız ıcın de tebrık ederım. Fakat su sıhırlı ellerı olan dr Hakan bey e nasıl ulasabılırız . Yardımcı olursanız cok sevınırım

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Herhalde bir karışıklık olmuş :) Burada ki yazılar bana ait yani Chunlibeauty (Buse)
      Hakan beyi googlde aratırsanız sayfasından bilgilerine ulaşabilirsiniz :)

      Sil
  16. dr hakan bey e nasıl ulasabılırız

    YanıtlaSil
  17. Merhaba botoks öncesi yüzde makyaj varsa sıkıntı oluyor mu

    YanıtlaSil
  18. Merhaba botoks oncesi yüzde makyaj varsa sıkıntı olur mu makyajsiz mi gitmek lazım

    YanıtlaSil
  19. Merhaba botoks öncesi yüzde makyaj varsa sıkıntı oluyor mu

    YanıtlaSil
  20. Merhabalar
    Devam ediyor musunuz botox yaptirmaya? Yaptiriyosaniz ne kadar sıklıkla yaptiriyosunuz?

    YanıtlaSil
  21. Hayır artık pes ettim.8 ayda bir yaptırıyodum fakat zamanla yılda bir yaptıracaksin demelerine rağmen hiç bir yıla çıkmadı bu iş. 39 yaşındayım artık kaz ayaklarimda bol bol ince çizgiler var.

    YanıtlaSil
  22. merhaba güzel ve cesaretli bayan, ne kadar güzel yazmışsınız ortalama fiyata kadar çok mersi biz kadınlar sırlarımızı paylaşmayı sevmeyiz ama siz bir ilk yapıp güzelliğiniz temelden tabiki bunu koruyacak deneyimleri paylaşmanız çok hoşuma gitti bende dudak dolgusu ve botox istiyorum birde Fokuslu ultrason yaptırmayı arzu ediyorum acaba tavsiye ederemisiniz

    YanıtlaSil

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara