Baking Makeup,

Baking Makyaj Nedir? Nasıl Yapılır?

13:28 chunlibeauty 0 Comments

Baking yani Pişirme Makyajını özellikle ünlülerin makyajında sıkça görüyoruz. Peki nedir bu Baking Makeup?  Kimler uygulamalı? Sorularına kısa kısa değinmek istiyorum.


Öncelikle bu makyajın amacını açıklamak istiyorum. Vücut ısımız ve cildimizdeki yağ belli bir süre sonra makyajımızın rengini değiştiriyor. İşte bunu önemlemek, cildin makyaja tutunmasını sağlamak için Baking Makeup yapıyoruz.  Bu yöntem sayesinde ciltte oluşan fazla yağı emiliyor, daha mat bir görüntü sağlıyor . Bu sayede de makyajımız daha uzun ömürlü ve pürüzsüz oluyor.


Baking Makeup uygulamak isteyenlere sırasıyla yapılacak işlemler;
İlk önce yüzünüzü ve göz etrafınızı iyice nemlendirin. Nemlendirmeden uygulama yaparsanız cildinizdeki kuruma sizi çok rahatsız edecektir.
* Dilerseniz tüm yüzünüze nemlendirici spreylerden sıkın.
* Cildinizi iyice nemlendirdikten sonra kapatıcı, ve konturleme işlemini yapın. (Cildiniz yağlı olsa bile cildinizi mutlaka nemlendirin)
* Kapatıcınızı uyguladıktan sonra göz çevrenize ve kontur altına bol bol toz transparan pudra koyun. Şu şekilde 5-10 dakika bekleyin;

5-10 Dakika ardından büyük bir fırça yardımı ile pudranızı süpürün. Süpürme işlemini dikkatlice yapın, aksi takdirde patlayan flaşlarda yüzünüze un serpilmiş gibi görünebilirsiniz;


Bu yöntemin avantajları;
* Kapatıcınızın kalıcılığını arttırır. 
* İlerleyen saatlerde kapatıcınızın mimik çizgilerine yerleşmemesi, çizgilerinizin belirginleşmemesini sağlar.
* Fotoğraflarda kusursuz  yüz hattı ve aydınlık bir efekt verir.
* Yağlı ciltlerin matlaşması ve ilerleyen saatlerde parlamamasını sağlar.

Bu işlemin dezavantajlarına gelecek olursak;
* Cildiniz yağlı değilse cildinizi kuru ve fazla makyajlı gibi gösterebilir. 
*İşlem için normalden biraz daha fazla zaman ayırmak gerekiyor. Bu sebeple pek pratik sayılmaz. Zamanınız kısıtlıysa vakit kaybı..
* Pudranızın çabuk bitmesine neden olabilir.
* Şefin önerisi :) Sadece özel davetlerde kullanın. Günlük kullanımda sürekli fotoğraf çekilmiyorsanız gereksiz ve fazla yapay bir işlem.

 Baking makyajı kışın hiç yapamıyorum çünkü kışın ne kadar nemlendirirsem nemlendireyim cildim hep kuru. Bu sebeple bu işlem yüzümde kötü bir efekt bırakıyor.
Ancak yaza doğru bu işlemi sadece özel davetlerde vs tercih ediyorum. 
Bu işlem için tercih ettiğim ürün Make Up For Ever HD Powder. Bu pudrayı gerçekten seviyorum. Şu yazımda detaylı bilgisini vermiştim
MakyajTrendi.com sitesinden 102TL ye satın alabilirsiniz)



Benzer Yazılarım

0 Yorumlarınız;:

Yorum bırakmak isterseniz;

Bu Blogda Ara